Pomirili se Zukorlić i Ljajić?

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predstavnici Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke pravde i pomirenja (SPP) kažu da je poslednjih godinu dana došlo do stabilizacije njihovih odnosa i stišavanja političke retorike.

Rasim LJajic Zukorlic 815x458

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Predsednik SPP Muamer Zukorlić rekao je radiju Sto plus da je došlo do uvođenja zdravije kulture političke komunikacije, odnosno kritike sa poštovanjem između njegove i partije Rasima Ljajića.

“Raduje me što smo uspeli za godinu dana da pokažemo da je moguće drugačije, makar to bilo minimalno, To me je i ohrabrilo da verujem da je bošnjačko jedinstvo na predstojećim izborima moguće“, rekao je Zukorlić.

On je istakao da je promena ovih odnosa dokaz da ljudi ukoliko hoće da daju prednost interesu građana mogu da budu jači od inata, osvete i obračuna.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Mi ćemo se uvek tome radovati i evo neka to pokaže i Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka mi ćemo na isti način uzvratiti, jer je ovo prosto naša orijentacija. Jedna od odrednica naše partije je pomirenje i naša ruka je stalno ispružena, a naša ponuda je stišavanje političkih strasti”, rekao je Zukorlić.

On je pojasnio da je do stišavanja političke retorike sa SDP došlo bez zvaničnih pregovora ili dogovora, sporazuma ili bilo kakvih oblika političke saradnje.

Generalni sekretar SDP Muamer Bačevac potvrdio je radiju Sto plus da je istina da su tonovi u lokalnom parlamentu postali pristojniji i da je došlo do stabilizacije odnosa.

“Kao vladajućoj partiji, naš je interes da u kvalitetnom tonu razgovaramo sa svima i da se ne spotičemo o nerazumne političke aktivnosti, kako bismo uradili što više za Novi Pazar. Odnosi u Skupštini su sad bolji i to je rezultiralo boljim rejtingom Sandžaka za buduće investicije”, rekao je Bačevac.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

On je ponovio da je “vladajuća koalicija u Skupštini Novog Pazara stabilna” i da se nada da će SDP “nastaviti saradnju sa Srpskom naprednom strankom na svim nivoima”.

Generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj nije želeo za radio Sto plus da komentariše stišavanje političke retorike između SDP i SPP.

A.Bajrović/ N.Kočović, Radio Sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex