Novi Pazar: Konačna lista u ponoć

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danas do ponoći znaće se koliko će lista u Novom Pazaru učestvovati za osvajanje odborničkih mesta u lokalnom parlamentu.

2602 678x381

{module Oglas 2 – 2020}

Gradska izborna komisija (GIK) do sada je potvrdila četiri izborne liste – „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić“, „Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja“, „Aleksandar Vučić, Ivica Dačić – Za našu decu“ i „SDA Sandžaka – dr Sulejman Ugljanin“.

Informaciju je, za naš list, potvrdio Raša Milić, predsednik GIK, uz napomenu da je dokumentaciju za kandidovanje podigla i grupa građana i da se očekuje da, u određenom roku, preda svoju kandidaturu.

Milić kaže da, za sada, pravo glasa na teritoriji Novog Pazara ima 88.040 birača, kao i da će birački spisak biti zaključen večeras u ponoć.

Izborne liste su na izbornom listu poređane po redosledu kako su predavale kandidaturu i sigurno je da će pod tim rednim brojevima i osati, pa su sa tim brojevima i štampale svoje predizborne materijale.

{module Oglas 1 – 2020}

Na četiri proglašene liste, za 47 odborničkih mesta konkuriše 188 kandidata. Ako bude predata, najavljena lista grupe, onda će za lokalni parlament biti 204 kandidata.

U odnosu na izbore pre četiri godine broj lista je prepolovljen. Tada je bilo 10 lista sa 322 kandidata.

Predizborna kampanja, za razliku od prethodnih, protiče mirno, politički konkurenti su na terenu, pred biračima podvlače crtu ispod svog prethodnog i rada konkurenata.

Nema etiketiranja i optuživanja ko je patriota, a ko nacionalni izdajnik, ali ima pozivanja da se promene partijske boje.

{module Oglas 0 – 2020}

To je, pre nekoliko dana, uradio lider SPP Muamer Zukorlić kada je pozvao sve „čestite ljude“ z SDA Sandžaka i SDP da pređu u njegovu partiju.

Iz Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) saopšteno je da su im prethodnih dana stizale „brojne žalbe građana, zaposlenih u javnom i privatnom sektoru, koji trpe pritiske poslodavaca da na izborima daju glas partiji koju je poslodavac izabrao, uz pretnju otkazom onima koji to odbiju“.

Vijeće je pozvalo građane da se odupru svim „pritiscima i ucenama“ i sve prijave „BNV kao najvišem predstavničkom telu Bošnjaka, kako bi, u što kraćem roku preduzeli mere zaštite demokratije, vladavine prava i ljudskih prava“.

Izvor:danas.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.