”Neka nas opet predvodi PAŠA”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bilo kojeg doktora da pomenem iz Opšte bolnice Novi Pazar, neko će mu pronaći da je član neke od tri bošnjačke sandžačke partije, i ako nije član baš one partije u kojoj smo mi, on automatski ništa ne valja i biva unaprijed eliminiran.

SmartSelect 20190209 085721 Facebook

{module Oglas 1 – 2020}

Mi se moramo pomiriti sa činjenicom da su svi doktori, profesori, inžinjeri, ekonomisti, pravnici i drugi članovi neke od tri vodeće sandžačke političke stranke.

U bajku o političkom čistunstvu naših intelektualaca više ni djeca iz vrtića i predškolskog ne vjeruju.

Kad je već tako, hajde da se svi okupimo oko dobrog insana, plemenitog porijekla i karaktera, prihvatljivog za cijelu čaršiju i šire, kompromisnog profila, koji će nas okupljati, a ne razjedinjavati i dijeliti u rovove i frontove.

Naš narod je jedini narod koji ima plemstvo, koji ima paše, begove i age. U engleskoj plemstvo sačinjava u parlamentu najvišu instancu, Dom lordova. I u
dobru i u zlu na čelu muslimanske vojske, muslimana je bio neki paša ili beg.

{module Oglas 0 – 2020}

Spojimo tradiciju, prošlost i sadašnjost. Probajmo staro oprobano iskustvo i opciju kada je na čelu paša ili beg.

Porodica Ćorović je stara pašalarska i begovska porodica. Bili su naši prvaci i u Slavoniji, branili Osijek, a kasnije prvaci u Bihoru i šire. Toj plemenitoj i poštovanoj porodici pripada i doktor Ervin Ćorović. Svi ga znaju kao izuzetnog stručnjaka i poštenog čovjeka.

Nemojmo ga unaprijed napadati samo zato što možda nije u partiji u kojoj smo mi. Hajde svi zajedno da izaberemo izuzetnog čovjeka i stručnjaka, a ne gledajmo stvari isključivo kroz političku prizmu.

Pozivam sve tri političke sandžačke partije da istaknu i podrže doktora Ervina Ćorovića, kao zajedničkog kandidata za direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Njegova ličnost je prihvatljiva za cijelo medicinsko os oblje Opšte bolnice. On će biti čovjek ozdravljenja međuljudskih odnosa u ovoj ustanovi.

A kada do toga dođe, i kada svi ljekari počnu da djeluju i razmišljaju prije svega kao kolege, poslije birajte koga god hoćete.

Doktor Ervin Ćorović je čovjek okupljanja, a ne razdora. Okupimo se oko njega, bez obzira kojoj partiji pripadali. On će izvući Opštu bolnicu iznad svega iz moralne krize u koju je duboko zaglibila.

A kad izliječi ovaj kolektiv od te teške i na sreću izlječive bolesti, poslije je lahko birati sljedećeg direktora.

{module Oglas 2 – 2020}

Znam unaprijed, da mnogi koji su slijepo ograničeni partijskom pripadnošću i harizmom svog vođe, da će me odmah napasti i osuditi zbog ovog prijedloga.

Ako nas je vodio Husrev-beg, Husein-beg, Riza-beg Muratbegović, Mehmed-beg Ćor-paša, pustimo neka kolonu Opšte bolnice u Novom Pazaru povede Ervin-beg Ćor-paša.

Esad Rahić

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker