Muratović: Bošnjaci nikada više neće dopustiti da im se desi ono što im se desilo u Srebrenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Društvenim mrežama ponovo se proširio zastrašujući videosnimak na kome raspoloženi gosti na nekom veselju igraju kolo, uz užasavajuće stihove.

ADMIR SREBRENICA

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Srebrenice tako si mi mila,
Dabogda se tri put ponovila…“,

„Oj Sjenice nova Srebrenice,
Oj Pazaru novi Vukovaru…“,

„Oj Fatima đe su ti dimije,
u četnika oko Ledenika…“

Direktor Instituta za istraživanje genocida dr. Muratović najoštrije je osudio pojavljivanje ovog snimka.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

„Najoštrije osuđujem ponovno pojavljivanje skandaloznog snimka i veoma opasnog snimka u kojem se veliča genocid u Srebrenici i poziva na ponovni genocid u Novom Pazaru i Sjenici. Vjerujemo da je to djelo ljudi koji su, prije svega bezumni, čiji sistem vrijednosti je na nivou pećinskih ljudi, vjerujemo da većina dobronamjernih pripadnika srpskog naroda ne dijeli sistem vrijednosti ovih fašista. Naravno da ćemo pratiti situaciju, razvoj situacije, alarmirati sve nadležne institucije u vezi sa ovom prijetnjom.“

On je naglasio da negiranje genocida u Srebrenici nije u interesu srpskog naroda, te da najviše štete nanosi srpskom narodu.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

„Zbog činjenice da većina normalnih pripadnika srpskog naroda danas i sutra slave svoje velike praznike, naša poruka jeste želja da ih provedu u miru, rahatluku, zajedno sa svojom porodicom i da iznađu snage da sa svoje strane većinski shvate da ono što se desilo u Srebrenici i ono što se dešava sa negiranjem genocida u Srebrenici, nije u interesu srpskog naroda, najviše štete nanosi srpskom narodu i mi hoćemo da vjerujemo da će srpski narod iznova doći do svog demografskog kapaciteta koji ga je krasio u određenim historijskim periodima i podvlačim iznova, shvatiti da je u njihovom interesu da priznaju genocid u Srebrenici, da njihove političke, duhovne, intelektualne elite priznaju ono što se desilo, jer sve drugo vodi u veoma neizvesnu budućnost. Bošnjaci nikada više neće dopustiti da im se desi ono što im se desilo u Srebrenici.“

Poručio da je u interesu i bošnjačkog i srpskog naroda da otvore novu stranicu, stranicu pomirenja, dijaloga i zajedničke budućnosti.

(Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex