Misala Pramenković, prva poslanica s hidžabom: Biću glas žena Sandžaka i Srbije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Tokom trajanja mandata zalagaće se za afirmaciju porodičnih vrednosti i status porodice, prava dece i žena

thumbs b c 8f62d5ea587ac6dc1469cf99d9d3d61f

{module Oglas 1 – 2020}

Narodna skupština Republike Srbije prvi put u istoriji dobila je narodnu poslanicu sa hidžabom. U republički parlament je nakon nedavno održanih izbora ušla ugledna profesorica iz Novog Pazara, dr. Misala Pramenković. Njen dolazak na konstitutivnu sednicu srbijanskog parlamenta izazvao je veliku pažnju medija.

Poslanica Pramenković smatra da svi narodi trebaju imati svoje predstavnike, “sve je ovo prirodno jer u Srbiji živi veliki procenat muslimana Bošnjaka”.

“Prilikom konstituisanja Skupštine nije bilo negativnih reakcija niti komentara. Moje pojavljivanje jeste izazvalo pažnju medija u Srbiji tog dana, ali bez bilo kakvih negativnih konotacija”, ispričala je za Anadolu Agency (AA) narodna poslanica Misala Pramenković.

Misala Pramenković rođena je 1980. godine u mestu Morani u sandžačkoj opštini Tutin. Udata je i majka je četvoro dece. Doktor je Islamskih nauka, kao profesorica angažovana je na Fakultetu za islamske studije i u medresi “Gazi Isa-beg” u Novom Pazaru. Politički je angažovana kroz Stranku pravde i pomirenja (SPP) čija je i potpredsednica, a 2016. godine postala je i odbornica u Skupštini Novog Pazara.

{module Oglas 0 – 2020}

Nastojaće, kako je kazala, da opravda poverenje birača. Posebno će biti fokusirana i svoje delovanje tokom trajanja mandata usmeriće ka afirmaciji porodičnih vrednosti, boriće se za prava dece i žena Sandžaka ali i cele Srbije, bez diskriminacije po bilo kom osnovu.

“Moje delovanje u Skupštini Srbije će biti bazirano na programskim načelima Stranke pravde i pomirenja. U tom smislu zalagaću se za prava građanki i građana, posebno za prava žena i dece kao i promociju porodičnih vrednosti. Nastojaću da budem glas žena Sandžaka ali i cele Srbije, jer se pravo ne traži i ne zahteva selektivno, samo za jedne dok za druge ne, u tom slučaju bi to vodilo diskriminaciji”, kazala je u razgovoru za AA prva narodna poslanica sa hidžabom u Srbiji, Misala Pramenković.

Oni koji je najbolje poznaju često ističu da je Misala, pored toga što je ugledna profesorica i majka četvoro dece, primer žene koja je uspela da uskladi porodicu i karijeru, te da bude politički aktivna i od koristi zajednici.

“Imam podršku porodice i ona za mene predstavlja pokretačku energiju. Imam i podršku poslanika, stranačkih kolega. Mi smo u prethodnom sazivu imali dva a sada imamo četiri narodna poslanika, što je izuzetan uspeh. Naši poslanici su imali jako kvalitetno, konstruktivno i zapaženo delovanje, koje će, nama novim poslanicima, puno značiti u pogledu iskustva, saveta i usmeravanja”, kazala je Pramenković.

Pored svega što je stavila u prvi plan, a za šta će se zalagati u naredne četiri godine u Narodnoj Skupštini, Pramenković očekuje da će njen mandat proteći i obeležiti borba za bolje životne uslove i bolji standard svih građana Republike Srbije. (AA)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker