Kataklizma sandžačkog pitanja

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

fthzrtuhjtr

Piše: Esad RAHIĆ

{module Oglas 1 – 2020}

Sandžačko pitanje polako, ali sigurno, nestaje sa političke scene. Tri decenije se govorilo o njemu, ali nikakav konkretan i pametan iskorak i pomak nije napravljen.

Imam utisak da nikada nije  ni imalo  ozbiljnog nijeta ni ozbiljne namjere. Ovo pitanje je samo eksploatirano u dnevno političke svrhe i za predizborne potrebe.

Glavni cilj nikada nije bio stvarno rješavanje sandžačkog pitanja i ostvarenje njegovog odgovarajućeg statusa.

Primarni cilj je bio i ostao borba za vlast i sve povoljnostii i benefite koje vlast njenim držaocima nudi. Narod je za svo vrijeme držan u zabludi kako se neko tobože bori za rješavanje sandžačkog pitanja. A u stvarnosti postojala je samo jedna borba, za vlastitu političku poziciju i za goli opstanak na vlasti i u vlasti.

{module Oglas 0 – 2020}

Neko se grdno ogriješio o ovaj narod. Potrošio mu silno vrijeme i energiju na lažna i neiskrena obećanja. Narod i njegove želje i iščekivanja  su kontinuirano iskorišćavane za vlastitu političku promociju i kao sredstvo za ostvarenje vlastitih ciljeva i ambicija.

Nije bilo greška nametanje sandžačkog pitanja kao fundementalne komponente opstanka i budućnosti našeg naroda. Ovdje je kardinalni propust naroda što ovoliko vremena nije bio u stanju da otvori oči i progleda, da se sandžačko pitanje koristi  samo u demagoške svrhe bez imalo nijeta da se ono stvarno riješi.

Jedino dobro je, da je poslije toliko vremena jasnije nego ikad pred narodom u svoj svojoj razočaravajućoj  jasnoći, ispoljila surova istina i pred njom se konačno povukla iluzija i laž.

Prodavci političke magle već decenijama egzistirali na laži kako se ubiše boreći se za status Sandžaka i status svog naroda.

Na kraju je postalo jasno kao dan, da se nikada nisu borili za Sandžak i svoj narod, već isključivo za sebe i svoje lične interese.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker