Kako je rahmetli muftija Zukorlić održao lekciju Šešelju o bosanskom jeziku o kojoj se i danas priča

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Jedna od mnogih diskusija koje će ostati upamćene u kojima je učestvovao rahmetli muftija Muamer Zukorlić jeste gostovanje u emisiji gdje je gost bio i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj.

ešelj je pokušao da skrnavi historijske činjenice o bosanskom jeziku, na koje je odgovorio uvaženi muftija argumentovano, a na šta Šešelj nije imao odgovor.

Ratni zločinac Šešelj istakao je koncepciju nacionalne politike bošnjaštva od perioda Benjamina Kalaja za koju smatra da je to početak, što nije tačno. Muftija kao vrsni znalac historije ovih prostora podjetio ga je kako je preskočio cijeli jedan historijski period i podjsetio ga na Muhameda Hevaija Uskufija na šta Šešelj nije imao odgovor nego je skrenuo temu u drugom smijeru.

Neobično je da iako se Šešelj nije slagao sa muftijom, cijenio je njegovo mišljenje. Šešelj je nakon smrti muftije rekao da je Muamer Zukorlić bio pametan, obrazovan i veliki lider muslimana.

“Veoma pametan čovjek, obrazovan. Ja mislim da muslimani nisu imali boljeg, sposobnijeg i talentovanijeg političkog vođu još od vremena Mehmeda Spahe”, kazao je ranije Šešelj u medijima nakon smrti Zukorlića.

Isječak iz emsije koji je danas viralan na internetu kao i mnogi govori muftije, poslušajte u nastavku.

Izvor:Bosnainfo.ba/Zanimljivosti

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker