Hvala bogu postigosmo Bošnjačko jedinstvo i riješismo status Sandžaka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslije toliko godina priče, priželjkivanja i nastojanja da prestanu svađe i podjele između bošnjačkih stranaka i lidera, hvala Bogu, konačno se i nama posreći.

SmartSelect 20190209 085721 Facebook

Piše : Esad Rahić

{module Oglas 1 – 2020}

Konačno se ostvari naša višegodišnja želja. Ostvari se puno bošnjačko jedinstvo.

Sad i da umrem ne žalim. Moj san o bošnjačkom jedinstvu postade realnost.

Ali u mojim promišljanima i razmišljanjima kako da se ovaj zlata vrijedan cilj postigne ja sam godinama bio ubjeđen da će do toga doći racionalnom politikom naših lidera i shvatanjem i prihvatanjem realnosti, da svađe i podjele ničemu ne vode, sem prema naciononom ambisu i kataklizmi.

Ugljaninov višednevni vapaj za nacionalnim jedinstvom je konačno uslišan. Pojavio se čovjek koji je razumio značaj njegovih nastojanja i da je ostvarenje njegove borbe od velikog značaja.

{module Oglas 0 – 2020}

Na poziv Ugljanina, odziv je došao sa najmanje očekivane strane. Od predsjednika Republike Srbije gospodina Aleksandra Vučića. On godinama čeka da se naši lideri nešto između sebe dogovore, i pošto je shvatio da od toga nema ništa, morao je da se umješa, a sve u cilju postozanja općebošnjačkog konsensusa i jedinstva.

Gospodin Vučić je najprije u svojoj svestranoj i detaljnoj analizi šta je to što najviše svađa i dijeli bošnjačke političare, došao do zaključka da je to borba za vlast.

Pošto je ustanovio dijagnozu, prionuo je na posao da nađe adekvatan lijek. I našao iljač.

Slijedio je poslovicu „Ni po babu, ni po stričevima“. I svakom je dao hise. Niko nije ostao zaboravljen i zapostavljen. Niko nije ostao praznih ruku. Svi su dobili po svoju filjiju, po svoj feudalni posjed i „mirna Bačka“.

Genijalno političko razmišljanje. Genijalna politička strategija. Bez imalo ironije, zaista moram priznati, po ovom pitanju, gospodin Vučić je ispoljio neviđenu političku mudrost, koja se graniči sa genijalnošću. I vuk sit i ovce na broju.

Jedino što me je iznenadilo da čovjek koji je doveo do bošnjačkog jedinstva nije iz Sandžaka, već iz prijestonice Beograda. Gospodin Vučić je ispao genijalan muslihun.

I naši stari legendarni muslihuni bi mu pozavidjeli na pronicljivosti, dovitljivosti, promućurnosti i britkoj pameti. Em nam je ostvario političko jedinstvo, em je po kratkom postupku, na opće zadovoljstvo riješio status Sandžaka. I eto hvala Bogu ostvarismo specijalni status Sandžaka. Specijalni, da specijalniji ne može biti.

Gospodina Vučića mogu kritikovati i za ovo i za ono, ali mu ne mogu negirati sposobnost da zna u pravo vrijeme da povuče pravi potez. Kad je uspio da riješi sandžačko pitanje, ma on će ljudi riješiti dlanom o dlan i sva druga pitanja.

Ja mogu samo da mu čestitam na uspjehu koji je ovih dana postigao u Sandžaku. To niko nije u ovoj mjeri uspio prije njega. Aferim predjedniče.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker