Husein Memić ne može biti i ministar i predsjednik BNV

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Agencija za sprečavanje korupcije ocenila je da istovremeno vršenje funkcija ministra u Vladi Srbije i većnika u Bošnjačkom nacionalnom vijeću (BNV) ne predstavlja sukob interesa, ali da su funkcije ministra i predsednika BNV nespojive.

U mišljenju dostavljenom radiju Sto plus navodi se da je odredbama Zakona o nacionalnim savetima nacionalih manjina propisano da članovi unutrašnje organizacije ne mogu biti članovi rukovodećih organa stranaka, izabrano ili postavljeno lice u državnim i lokalnim organima koji odlučuju o pitanjima koji se tiču rada Saveta.

“Imajući u vidu navedeno, kao i činjenicu da se član Saveta nacionalne manjine i nosilac izborne liste ne smatraju delom unutrašnje organizacije nacionalnog saveta, situacija u kojoj bi se uz javnu funkciju ministra u Vladi Srbij obavljala i dužnost člana Saveta nacionalne manjine, odnosno, nosioca izborne liste, ne bi predstavljala sukob interesa u smislu odredaba Zakona”, navodi se u mišljenju.

Izbori za novi saziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća održaće se u nedelju, 13. novembra, a nosilac liste Sandžačke demokratske partije je Husein Memić, potpredsednik te stranke i ministar turizma i omladine.

Tumačenjem Zakona o vladi i Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, Agencija je utvrdila da ministarska i funkcija predsednika BNV nije spojiva.

Kao glavni razlog navedeno je što se rad Nacionalnih saveta nacionalnih manjina finansira iz budžeta Srbije, a da je Vlada predlagač zakona i budžeta, čime bi bile prekršene odredbe Zakona o sprečavanju korupcije kojima je zabranjeno korišćenje javne funkcije zarad sticanja bilo kakve koristi za sebe ili povezano lice.

(Radio stoplus)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
4 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istina
Istina
2 mjeseci ranije

Nemoralni i pokvareni i pohlepni su svi
koji prigrabe sebi više funkcija preko kojih samo stiču licno bogastvo.Ima još sposobnih ljudi a ne samo jedni te isti su samo gde su pare.Pohlepni sigurno nikad sami neče odustat a glasači treba da ih kazne i ne daju glas za pohlepne foteljaše.Moral i obraz su jači od bilo kog zakona.

Bdz simpatizeri
Bdz simpatizeri
2 mjeseci ranije
Odgovor za  Istina

Haj ti dokaži ovom našem ,,sandzakliji,, on se još uvijek drži zukorlica,ko pijan plota…!

Bego
Bego
2 mjeseci ranije

Koje ovaj SDPS od kad socijalisti se kandiduju za Bosnjacko vece Rasim I Zukorlic dva zla koja su zadesila Bosnjake Sandzaka.
Zbog licni iteresa sve sto su mogli dali su Vucicu

Dzenet
Dzenet
2 mjeseci ranije

Sramotno da pojedinci se rašire na dve i više funkcija i primaju ogromne pare a mi ih glasamo.Nama šarena laža a njima lova.Haram je to para .

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
4
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker