Husein Memić : Bez SDP-a neće biti ni jedinstvene Islamske zajednice

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Husein Memić – Lista “SDP Husein Memić” će biti konstruktivna opozicija i podržaćemo sve što je u interesu našeg naroda.

U pregovorima smo se zalagali da za učešće sve 4 liste u podjeli vlasti u BNV, za potpunu depolitizaciju Vijeća kao i za jedinstvenu Islamsku zajednicu, koja je prioritet.

Negovaćemo kulturu dijaloga, kao i tokom kampanje – što je suštinska osnova za stvaranje jedinstva. Bez SDP-a neće biti ni jedinstvene Islamske zajednice.

Koristeći BNV za političke ciljeve tkz. “politika kontinuiteta” je učinila da ugledni intelektualci ne žele da učestvuju u njenom radu.

Nadležnosti Vijeća su jasno definisane i to su kultura, obrazovanje, jezik i informisanje.

Sa SDA nismo mogli da se usaglasimo oko programskih načela Vijeća, dok sa SPP nismo mogli da se dogovorimo oko predsjednika Vijeća. SDP kao stranka sa najviše glasova i pobjednik je u 4 od 6 sandžačkih opština i imala je legitimno pravo da predsjednik Vijeća bude sa naše liste.

Nisam želeo da tok sednice ide u smeru u kojem je išao, ovo je trebalo da bude svečani čin u kome smo najiskrenije hteli čestitati novoizabranoj predsjednici dr Misali Pramenković, i poželeti uspjeh budućem sazivu BNV- a.

Bio sam prozvan od gospodina Muhedina Fijuljanina da podnesem ostavku na mesto vijećnika zbog navodnog glasanja na Vladi da se pošalje vojska na Kosovo.

To je upravo ono što nas odvaja od ove retrogradne politike i što ne sme da bude tema na ovoj govornici.
Najiskrenije čestitke upućujem novoj predsjednici BNV-a dr Misali Pramenković.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Hajrudin hasanagic19@gmail.comdi
Aktivan član
Hajrudin hasanagic19@gmail.comdi
1 mjesec ranije

Pa dogovorite se napokon.vas tri najace partije u Sandžaku , razvlačiliste bošnjačke interese na tri strane zbog tuđih instrukcija

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker