Harčenko: Sandžak primjer za druge regione na Balkanu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Ambasador Rusije Aleksandar Bocan – Harčenko ocenio je danas u Novom Pazaru da je Sandžak postao faktor stabilnosti u Srbiji i da bi na taj region mogli da se ugledaju i drugi prostori na Balkanu.

nino harcenko

{module Oglas 2019 – U članku 2}

On je prilikom prve posete Novom Pazaru ocenio da Sandžak, kao multinacionalna, multikulturna i multikonfensionalna regija, daje veliki doprinos kulturi cele Srbije.

“Zadovoljni smo ocenom situacije u regionu i vidi se da su u Sandžaku zavladali međunacionalni mir, stabilnost i sloga, a politička i socijalna situacija stvaraju najbolje prilike za dodatna ulaganja i ekonomski razvoj. Rusija će pokušati da iskoristi te prilike”, poručio je Harčenko.

On je dodao da je sa predstavnicima lokalne samouprave Novog Pazara razgovarao o unapređenju ekonomskih odnosa.

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Dobili smo dobre ekonomske ponude i one će sigurno biti razmatrane na sednici Mešovite komisije Srbije i Rusije koja će biti održana početkom marta”, istakao je Harčenko.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac posetu ambasadora Rusije nazvao je istorijskom.

“Odnosi između dve zemlje su odlični, Rusija nudi određene povlastice kompanijama iz naše zemlje i u tome vidimo šansu za privrednike iz Novog Pazara. Takođe, vidimo priliku i u turizmu, Rusi posećuju Srbiju, a naša želja je da obiđu i Novi Pazar i Sandžak, sredinu u kojoj nikada nije bilo incidenata na nacionalnoj osnovi”, rekao je Biševac.

On je naglasio da je u Novom Pazaru uspostavljena politička stabilnost koja je, kako je ocenio, uslov za ekonomski razvoj i prosperitet.

Ambasador Rusije obišao je i Staru čaršiju, Bedem, Altun-alem džamiju i Sopoćane, kao i fabriku tekstila “Menus”.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Izvor: Radio Sto plus (N. Kočović)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex