Evo šta Ugljanin kaže nakon što je Zukorlić formirao poslanički klub bez SDA Sandžaka (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U ime SDA Sandžaka, stranke bošnjačkog naroda u Srbiji izražavam radost povodom održane konstitutivne sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća na kojoj su 12. decembra u svečanoj atmosferi, verifikovani mandati vijećnicima novog saziva, najvišeg predstavničkog i političkog tijela bošnjačkog naroda u Sbiji.

– Pripreme i održavanje ove sjednice, rezultat je dinamične i iskrene saradnje predstavnika sve tri izborne liste za BNV.

– Očekujemo da će Evropski savjet danas potvrditi odluku da BiH dobije Status kandidata za članstvo u EU. Ovo je prvi ozbiljan korak Evropske unije u uspostavljanju pravednog i trajnog mira na Balkanu;

– Prijedlog Zakona o policiji je u suprotnosti sa Ustavom vezano za ustavnu odredbu o nepovredivosti doma, policajci se stavljaju iznad Zakona i Ustava.

– Već tri decenije u sve kriminalne radnje (uključujući masovne zločine nad Bošnjacima Sandžaka), kriminalne grupe i najviše bezbedonosne afere u Srbiji često, glavni akteri su iz policije, tužilaštva, sudstva i državne bezbjednosti.

– Prema tome prioritet je donošenje Zakona o lustraciji u policiji i drugim službama bezbjednosti. Kako bi omogućili da u policiji i drugim službama bezbjednosti budu oni koji nisu skloni kriminalu i zločinu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker