Evo šta Ugljanin kaže nakon što je Zukorlić formirao poslanički klub bez SDA Sandžaka (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U ime SDA Sandžaka, stranke bošnjačkog naroda u Srbiji izražavam radost povodom održane konstitutivne sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća na kojoj su 12. decembra u svečanoj atmosferi, verifikovani mandati vijećnicima novog saziva, najvišeg predstavničkog i političkog tijela bošnjačkog naroda u Sbiji.

– Pripreme i održavanje ove sjednice, rezultat je dinamične i iskrene saradnje predstavnika sve tri izborne liste za BNV.

– Očekujemo da će Evropski savjet danas potvrditi odluku da BiH dobije Status kandidata za članstvo u EU. Ovo je prvi ozbiljan korak Evropske unije u uspostavljanju pravednog i trajnog mira na Balkanu;

– Prijedlog Zakona o policiji je u suprotnosti sa Ustavom vezano za ustavnu odredbu o nepovredivosti doma, policajci se stavljaju iznad Zakona i Ustava.

– Već tri decenije u sve kriminalne radnje (uključujući masovne zločine nad Bošnjacima Sandžaka), kriminalne grupe i najviše bezbedonosne afere u Srbiji često, glavni akteri su iz policije, tužilaštva, sudstva i državne bezbjednosti.

– Prema tome prioritet je donošenje Zakona o lustraciji u policiji i drugim službama bezbjednosti. Kako bi omogućili da u policiji i drugim službama bezbjednosti budu oni koji nisu skloni kriminalu i zločinu.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.