DRI: SPP nije plaćala doprinose aktivistima

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Stranka pravde i pomirenja (SPP) isplatila je prošle godine fizičkim licima oko 2,3 miliona dinara na ime aktivnosti na terenu i rada sa članstvom, ali im nije uplatila obavezne poreze i doprinose od skoro 1,4 miliona dinara, otkrila je Državna revizorska institucija (DRI).

spp logo

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Revizijom finansijskog izveštaja te partije za 2018. godinu, otkriveno je da SPP za svojih sedam aktivista nije platila 188 hiljada dinara na ime poreza na dohodak, kao i oko 1,2 miliona dinara doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i da je na taj način manje iskazala troškove zarada.

Tokom postupka revizije, SPP je obračunala poreze na isplaćene zarade aktivistima, sa doprinosima za socijalno i podnela prijave, a DRI je preporučila da te obaveze i izvrši.

Pored toga, DRI je navela i da SPP nije unosila u dnevnik blagajne podizanje gotovine u iznosu od 8,4 miliona dinara, a da stanje od 2,6 miliona dinara iz prethodnih godina nije dokumentovano, niti popisano.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Revizijom finansijskog izveštaja DRI je otkrila i da je SPP isplatila 1,3 miliona dinara na ime troškova stručnog usavršavanja, međunarodne saradnje i rada sa članstvom, bez dokaza o tome da su te usluge pružene.

Među nepravilnostima koje je državni revizor naveo u svom izveštaju je da je SPP tokom 2018. godine potrošila 251 hiljadu dinara na ime troškova goriva, ali da nije imala račune koji glase na tu partiju i naloga za korišćenje službenog vozila.

Državni revizor preporučio je SPP da zakup prostorija i angažovanje advokata plaća preko računa, a ne u gotovini, što je bio slučaj u prošloj godini kada je za zakup Mešihatu Islamske zajednice u Srbiji u kešu isplaćeno 2,6 miliona dinara, a advokatu preko 800 hiljada dinara.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Stranka pravde i pomirenja u prošloj godini dobila je iz budžeta Srbije 11,8 miliona dinara, iz gradske kase Novog Pazara 306 hiljada, Prijepolja 49 hiljada i Tutina 39 hiljada dinara.

N. Kočović, Radio sto plus

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker