Dr. Misala Pramenković: Izbori će potvrditi da je SPP najjača bošnjačka stranka

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U toku je kampanja za parlamentarne izbore. O njihovoj važnosti i značaju onih koji zvanično predstavljaju ne samo jedan narod već sve koji žive na ovom prostoru U Sandžačkom jutroi govorila dr. Misala Pramenković, jedan od kandidata za narodne poslanike u Skupštini Srbije.

Veoma je važno imati autentične predstavnike posebno u najvišem zakonodavnom tijelu kakav je Skupština republike Srbije. Djelovanje na funkciji narodnog poslanika nije više ograničeno na predstavljanje samo jednog naroda. Stranka pravde i pomirenja nije izrazito manjinska u smislu da je samo nacionalno orijentirana, ističe dr. Misala Pramenković.

– Mi dobro znamo da imamo veliki i značajan broj članova i simpatizera i među većinskim narodom. Bez obzira na tu činjenicu kada se zastupaju građani, kada zastupate njihova prava to nikako ne činite selektivno već se to reflektuje na sve građane.

– U pogledu SPP i našeg nastupa na parlamentarnim izborima očekujemo samo još jaču potvrdu činjenice da smo najjača bošnjačka stranka.

Očekujemo još bolje pozicioniranje i još bolji rezultat s jedne strane, a opet ne kažem da to želimo po svaku cijenu i da to želimo ostvariti prosto putem nekog blefa ili nerealnim predstavljanjem. Narod dobro zna, a čini mi se nakon preseljenja akademika Zukorlića da je veliki dio odlučio aktivno učestvovati jer su vidjeli da pasivnost ne vodi ničem dobrom i da ono na čemu je on radio jesu vrijednosti kojima se vrijedi posvetiti

– Dijaspora je uvijek bila veoma važan partner nama i upogledu saradnje dok je rahmetli akademik bio živ ali i sada. Na sam spomen dijaspore osjećamo toplinu i sigurnost i to ima cijeli ovaj narod Činjenica je da mnogo doprisnosi, ali i u pogledu osvještenja naroda ovdje kod nas. To su ljudi ostvareni na mnogim poljima i znaju prepoznati prave vrijednosti.(SANA)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
1 Komentar
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
M......
M......
7 mjeseci ranije

Naravno

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker