Demanti ministra Edina Đerleka na tekst u Kuriru

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Povodom teksta u štampanom izdanju Kurira pod naslovom “SKANDALOZNO: Zukorlićev sin i ministar iz redova SPP na čelu kolone koja pravi haos u Pazaru i SRAMNO VREĐA predsednika Vučića” i istog teksta na portalu www.kurir.rs, oštro demantujem lažne optužbe koje su navedene sa ciljem dezinformisanja kompletne javnosti.

Optužbe i laži koje su iznete, predstavljaju pokušaj zloupotrebe vlasti u Novom Pazaru i prekrajanje izborne volje građana, od strane Sandžačke demokratske partije (SDP), na čelu sa Rasimom Ljajićem, koja se ne miri sa lošim izbornim rezultatom i ne prihvata da Stranka pravde i pomirenja (SPP) beleži rekordnu podršku u Novom Pazaru, o čemu svedoče rezultati aktuelnih, ali i prethodnih lokalnih izbora.

Prva poruka koju sam uputio na protestu jeste bila da smo svi mi braća i sestre bez obzira na stranačku, versku i nacionalnu pripadnost i da je svaki pokušaj provokacija i fizičkog obračuna pogrešan i neprihvatljiv za nas. Za vreme trajanja kampanje, cepali su nam transparente i fizički nasrtali na naše aktiviste, ali smo mi sve vreme pozivali na mir, pa se vrlo lako može zaključiti da je nasilni način borbe za vlast svojstven isključivo Sandžačkoj demokratskoj partiji (SDP – u), a da se Stranka pravde i pomirenja (SPP) protivi svakoj upotrebi nedemokratskih i neljudskih mera i apsolutno se ograđujemo od bilo kakve primene sile.

Svaka priča o jednonacionalnoj vlasti u multietničkom Novom Pazaru je takođe tendeciozna, neistinita i besmislena i predstavlja pokušaj Rasima Ljajića da nam inputira nešto što apsolutno nema nikakve veze sa našom politikom i našim stavovima. Kao stranka, zalažemo se za poštovanje prava svakog čoveka i to je bila jedina namera protesta koji su inicirali građani koji su nezadovoljni prekrajanjem njihove izborne volje i kojima su prisustvovali i Srbi i Bošnjaci.

Na svega dvadeset metara od kolone su se nalazile pristalice SDP-a, Rasima Ljajića koje su na krajnje uvredljiv način provocirale građane koji mirno šetaju i protestuju što je njihovo Ustavom i Zakonom garantovano pravo. Za potrebe održavanja protesta, sprovedene su sve neophodne zakonske procedure i skup je uredno prijavljen policijskim organima.

Sa ciljem da zaštitim sve građane koji su želeli da nam pruže podršku za iskazivanje slobodne volje u vidu mirnih protesta, lično sam stajao u masi, zajedno sa Usameom Zukorilićem izmedju policije i isprovociranih građana, koji su doživeli uvrede i psovke od strane određenih pristalica SDP stranke Rasima Ljajića, sa ciljem da sprečimo bilo kakve incidente, što možete proveriti na svim dostupnim snimcima, kako sa lokalnih televizija, tako i sa lokalnih portala.

Takođe, pokušaj spominjanja predsednika Aleksandra Vučića od strane nekoliko pojedinaca koji nemaju apsolutno nikakve veze sa Strankom pravde i pomirenja smo istog momenta sprečili, jer je i to bio jedan od pokušaja miniranja protesta koji apsolutno nemaju nikakve veze sa predsednikom države, već sa grubim kršenjem izbornih pravila i izbornog procesa u Novom Pazaru, kao i radom Gradske izborne komisijom (GIK) od koje smo tražili detaljan uvid u izborni materijal uz prisustvo predstavnika i opozicije i vlasti, ili ponavaljanje izbora u Novom Pazaru.

Kao ministar u Vladi Republike Srbije, sa ponosom ističem da sam uložio maksimalne napore da za nepunih godinu dana u svim delovima Srbije sufinasiramo i realizujemo 91 razvojni projekat za podizanje životnog standarda i unapređenje kvaliteta života naših građana, kao i da u svojstvu člana Vlade kroz druge aktivnosti dajem ogroman lični doprinos za našu državu i sve njene građane, što javnost u Srbiji jako dobro zna. Nastaviću i dalje sa istom praksom, jer kao ministar svih građana imam odgovornost i potrebu da doprinesem boljitku života svakog čoveka u Srbiji, navodi se u odgovoru Edina Đerleka, ministra bez portfelja zaduženog za ravnomerni regionalni razvoj Srbije.

Kurir.rs

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

10 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Dijaspora F.
Dijaspora F.
3 mjeseci ranije

A šta očekujete od tabloida koji su dirigovani šta da pišu?! Ovo je napad na sve slobodne gradjani Sandzaka. Ovo je tek počelo da se obrušava na slobodne ljude. Očekujte više napada ovih dana. Počelo je sa Pinka. Uzeo je Vučić opet Rasima pod svoje skute. Ima ogromnu većinu u Skupštini Srbije i više mu SPP nije potreban. Sve će više i više napada da bude. Ponovljaju se napadi kao nekada na rahmetli Muftiju.

Mat
Mat
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Dijaspora F.

U skupšini ste samo ljagali Sdp , kad svoga ne poštuješ koji Novi Pazar promenio iz korena , glavni posao vam je bilo ljaganje ,sad šta poseješ to požanješ.Nemate ni plan ni program , postali ste kao sda , fabrika za ljaganje poštenih ljudi sa vidljivim rezultatima. Treba da Vas je sramota .

Dijaspora F.
Dijaspora F.
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Mat

Ahaaa, vidim fabrike ste otvorili za vrijeme ove vaše vladavine od 15 godina, da nam se omladina iz Nemačke vraća i čeka redove za zapošljavanje. Uradili ste samo Šetalište i dali tajkunima iz Pazara i gazdama iz Nemačke da prave zgradurine bez urbanističkih uslova. Naravno, uz debele provizije. Dje se god našla trošna kuća po Pazaru na Tri Ara placa, tu je nikla zgrada od Šest spratova. Sram vas bilo

Mat
Mat
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Dijaspora F.

Jeste SDP radi Novi Pazar se gradi ,a vi zato rušite ljudima kuće i lokale , sram bas bilo.

Kokuz
Kokuz
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Mat

SDP radi uglavnom ispod stola, reketira sirotinju i od toga najvise profitiraju Rasim i jos nekolko mu blizih saradnika koji su svi milioneri. Iskihat ce oni to kad-tad, dunjaluka i ahireta, a i ti sto kenjas u njihovu odbranu ces platit za sve sto si izasrao.

Mat
Mat
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Kokuz

Dok god ti budeš jeo ,samo prijatno (:

Mat
Mat
3 mjeseci ranije
Odgovor za  Kokuz

Što bi reko tvoj politički vodja Šeljo ,možeš samo da prihvatiš da …

Haso
Haso
3 mjeseci ranije

Gore kad odes cete pitat koje peder.?

Mat
Mat
3 mjeseci ranije

Pobeda

Mat
Mat
3 mjeseci ranije

Vernici ne ljagaju , vernici ne vredjaju. Hodze se dofatile politike a ezani da Allah sačuva ko sve ikameti ,ono veče akšam namaz a medresanti sa parolama na skup . Čestitajte na pobedi.

10
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.