Boriće se za specijalni status: SDA Sandžaka predala listu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je rekao prilkom predaje liste RIK-u da će se i na predstojećim izborima boriti za decentralizaciju Srbij i specijalni status Sandžaka

sda tan 620x0

{module Oglas 1 – 2020}

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu za parlamentarne izboreu Srbiji zakazane za 21. jun.

Izborna lista “SDA Sadžaka – Dr. Sulejman Ugljanin”, koju je potpisalo 11.000 građana, ima 27 kandidata.

Poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović je rekao da će se i na predstojećim izborima boriti za decentralizaciju Srbij i specijalni status Sandžaka.

{module Oglas 0 – 2020}

Smatra da su uslovi na izborima daleko od fer i demokratskih, ali će se, kaže, boriti za vraćanje Bošnjacima statusa naroda, za tržišnu ekonomiju, slobodnu privredu, ubrzane evropske i NATO integracije, demokratiju, vladavinu prava, jednakost pred zakonom i društvo jednakih šansi za sve.

Naveo je da specijalni status Sandžaka u formi koju zastupaju predviđa Sandžak kao teritorijalnu političku celinu ravnopravnih građana koji u njemu žive.

“Građani Sandžaka na ovim izborima mogu da biraju da li su za Sandžak ili veliku Srbiju, da li su za specijalni status Sandžaka ili Rašku oblast”, dodao je Imamović.

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.