Bihorac – Razmišljam o sramnom potezu Republike Srbije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zašto je Srbija kategorično odbila pomoć iz Bosne i Hercegovine koja je uputila zvanični zahtjev Ministarstvu vanjskih poslova Republike Srbije za slanje dvije medicinske ekipe u Opću bolnicu u Novom Pazaru u borbi protiv pandemije COVID 19?

F5053DDA 71F1 4AE1 A5E5 4E9E1F637B78 514x400

{module Oglas 1 – 2020}

Svjesni smo činjenice da je pomoć prijeko potrebna. Stoga, nije teško zaključiti da je razlog ovako sramnog poteza veoma jasan, a to je da bi se oslabila bratska veza između Bošnjaka Bosne i Sandžaka, da bi nas udaljili jedne od drugih i da bi u konačnici Bošnjaci Sandžaka rekli da je Srbija ta koja je pomogla Bošnjake na prostu Sandžaka.

Ovim nehumanim činom Srbija želi da prikaže i u historiji zabilježi izmišljenu herojsku borbu za narod Sandžaka u kojoj navodno spašava Bošnjake u teškim trenucima u vremenu pandemije, iako znamo da nas je prepustila samim sebi, i da se u tim historijskim aktima nigdje ne spomene da je Bosna uzela udio u borbi za spašavanje života svog naroda koji živi na prostoru Sandžaka.

Za nas Bošnjake jedno će ostati zabilježeno: Bosna je bila uz nas, kao što ćemo mi uvijek biti uz Bosnu. Našu neraskidivu vezu niko nikada neće moći prekinuti.

Predsjednik BKZ Luksemburg, Asmir Bihorac

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex