Bačevac: Povećati procenat Bošnjaka u pravosuđu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Skupština Srbije počela je danas novu sednicu na čijem je dnevnom redu izbor sudija i zamenika javnih tužioca. Među predloženim kandidatima su Adnan Baćićanin kandidat za zamenika javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, kao i Azra Fetahović kandidatkinja za zamenika javnog tužioca u Osnovnom sudu u Novom Pazaru.

IMG 20200120 WA0005

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Govoreći o predloženim kandidatima narodni poslanik SDP-a dr Muamer Bačevac najavio je podršku predloženim kandidatiama.

’’ S obzirom da su oba kandidata dugo radila kao stručni sradnici u sudu te da su pretpostavljeni izrazito pohvalno govorili o njihovom radu i znanju i činjenica da i ja lično mogu da potvrdim njihovo dugogodišnje pregalaštvo i dostojnost, sa zadovoljstvom najavljujem podršku predloženim kandidatima. Jako me raduje što su oba kandidata bošnjačke nacionalanosti čime se povećava procenat  Bošnjaka u pravosuđu o čemu sam ja često govorio i što ću još mnogo puta ponoviti, dok god se ne reši problem ravnomerne zastupljenosti Bošnjaka u pravosuđu naše zemlje” istakao je Bačevac.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Bačevac je naglasio da u  ovom trenutku mimo područja Sandžaka u sudovima republičkog ranga ( Visoki kasacioni sud, Upravni sud, Privredni Apelacini sud ) kao i apelacinim sudovima u  Beogradu Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, nema ni jednog pripadnika bošnjačke nacionalnosti, te doao da je donedavno u Ustavnom sudu jedan sudija bio Bošnjak. U međuvremenu je, kako objašnjava, došlo do  isteka njegovog mandata, pa tako danas nema nijednog Bošnjaka u tim institucijama.  Bačevac je izričit da takvo stanje  treba što pre menjati.

’’Sudska vlast građanima je najvažnija jer sve što nevalja građani žele ispraviti na sudu. Nama u SDP-u je kristalno jasno da nema ekonomskog razvoja niti pravednog društvenog poretka bez odlučnog poštovanja vladavine prava. Pravedno društvo osnovni je postulat SDP-a” kazao je Bačevac. (rtv)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex