Matica bošnjačka i Sandžak TV od Ministarstva prosvjete dobili ekskluzivno pravo za realizaciju nastave na daljinu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Danas je u Beogradu u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja potpisan sporazum između Ministarstva, Matice bošnjačke i Sandžak televizije o realizaciji nastave na daljinu za učenike koji pohađaju nastavu na bosanskom jeziku, a prema planovima i programima obrazovnog sistema u Republici Srbiji.

fghdtz6r

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ovim sporazumom Ministarstvo prosvjete, Matica bošnjačka i Sandžak televizija uredili su odnose prema kojima cjelokupnu nastavu na bosanskom jeziku organizira i sprovodi Matica bošnjačka sa saradnicima, a ekskluzivno emitira Sandžak televizija, dok će kvalitet nastave i njenu redovnost pratiti ovlašteni predstavnici Ministarstva prosvjete.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Sporazumom je definirano da su ova tri činioca jedini nosioci izvođenja nastave na daljinu na bosanskom jeziku u Republici Srbiji do okončanja vanrednog stanja.

Sporazumom je definirano da će Sandžak televizija, posredstvom Ministarstva, uspostaviti saradnju sa Radio-televizijom Srbije (RTS), o preuzimanju dijela opštih predmeta, čime se izlazi u susret đacima i roditeljima iz visinskih predjela koji nemaju signal RTS-a. (Sana)

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker