Vrijedni Ibrahim (13) ima samo jednu želju – traktor kojim će prehranjivati porodicu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Dječak Ibrahim Mahalbašić iz sela Margetići kod Novog Travnika ima samo jednu želju – traktor kojim bi mogao obrađivati zemlju i tako zaraditi novac za svoju porodicu.

Ovaj neobični 13-godišnjak kaže da je bez oca ostao prije osam godina, sa majkom i dvije sestre.

“Jedna od njih se udala, a druga živi s nama. Nemamo nikakvih primanja, osim dječijeg doplatka od 31 KM (oko 15,5 Eura). Majka ne radi, a živimo od onoga što uspijem zaraditi na dnevnicu. Obrađujem zemlju ručno, kosim, cijepam drva i tako zaradim nešto”, kaže Ibrahim.

Baš neki dan, ističe Ibrahim, iscijepao je pola metra drva komšinici i tako zaradio 12 KM (oko 6 eura).

“Dala mi je dvije marke, a onda donijela još deset kad joj je bila penzija. Najveća želja mi je traktor da obrađujem zemlju. Imam svojih šest dunuma i jedan voćnjak i jedan dio koji se ne može obrađivati. Radio bih svoju zemlju, a pomagao bih i komšijama. Kad imaš traktor, lako se ostvari sve. Traktor neki, ’39 -ak’, je najbolji. Malo zemlja, malo u šumu po drva. I tako se zarade pare”, dodaje Ibrahim.

Za razliku od svojih vršnjaka, Ibrahim kaže da ne provodi previše vremena u zatvorenom.

“Nekad malo uzmem mobitel, objavim neki video na TikToku, ali više volim ići napolje. Šta ću u kući, tu samo sjedim. Više volim biti napolju, biti koristan, otići malo u šumu, donijeti drva”, kaže on.

Volio bi kaže i kravu, ali ima jedan problem, a to je nema štalu.

“Volio bih imati i konja. Moj otac je, dok je bio živ, imao konja kojim je prehranjivao majku, mene i dvije sestre. Ali glavni je traktor. Kad imaš traktor možeš sve”, navodi on.

Nada se da će uz pomoć dobrih ljudi možda i ostvariti svoju želju. Za upravljanje traktorom, kaže, ne brine.

“Nauči se sve. Čovjek uči dok je živ”, zaključuje Ibrahim. (Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

1 Comment
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
maya elijah
maya elijah
1 godina ranije

pozdrav svima, ovdje sam da podijelim malo svjedočanstva. Moje ime je Shira elijah, imam 40 godina, udala sam se sa 31, imam samo jedno dijete i živjela sam sretno do kraja života. Nakon godinu dana braka moj muž je postao toliko čudan i ne razumijem što se događa, on je prepun od kuće do druge žene, toliko ga volim da i ne sanjam da ću ga izgubiti, dajem sve od sebe da budem siguran muž mi se vraća, ali sve bez pomoći, plačući i plačući tražeći pomoć, pričala sam o tome s njegovom obitelji ali nisam dobila odgovor. Tako mi je moja najbolja prijateljica Anna Johansson obećala pomoći. Pričala mi je o čovjeku po imenu dr. Alaba, rekla mi je da je on jako velik čovjek i pravi muškarac kojem se može vjerovati i da nema nikakve veze s ljubavnim problemima koje ne može riješiti i rekla mi je kako je pomogao nebrojenim ljudima u ponovnoj izgradnji njihovog odnosa . Stvarno sam se uvjerio, brzo sam kontaktirao njegovu email adresu, dralaba3000@gmail.com ili njegov WhatsApp/viber na taj broj +1(425) 477-2744. Objasnim mu sve svoje probleme, rekao mi je da ne moram brinuti da će svi moji problemi biti odmah riješeni. Rekao mi je što da radim da vratim muža, a ja sam to rekla, rekao je da će se nakon 3 dana moj muž vratiti i početi moliti, i to se stvarno dogodilo kako je rekao, bila sam jako iznenađena, to je tako nevjerojatno. Slava našeg odnosa s Bogom sada je vrlo bliska i oboje živimo sretno do kraja života. Ako naiđete na sličan problem, odmah ga kontaktirajte i riješite problem jednom zauvijek. I ja sam živi svjedok

1
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.