Ibrahim, Abdullah i Talha: Tri brata, tri hafiza iz porodice Trnčić

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U ponedjeljak, 6. februara, Medresa “Reis Džemaludin ef. Čaušević” iz Cazina imala je poseban razlog za ponos. Ibrahim Trnčić, učenik ove škole, pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini proučio je posljednje ajete iz Kur’ana Časnog i time stekao zvanje hafiza, čime je postao treći brat hafiz u porodici Trnčić.

Zajedno sa svojim braćom, hafizima Abdullaha i Talhom, Ibrahim je od malih nogu učio Časni Kur’an napamet, uz podršku i mentorstvo muftije bihaćkog Mehmeda ef. Kudića. Ova trojica braće svojim primjerom pokazuju kako upornost i posvećenost ciljevima mogu dovesti do izvanrednih dostignuća.

Hafiz Ibrahim Tričić, rođen 2004. godine u Cazinu, počeo je s učenjem Kur’ana u ranom djetinjstvu, a svoje obrazovanje nastavio u medresi, gdje se intenzivnije posvetio hifzu. Njegov muhafiz, muftija Kudić, istaknuo je Ibrahimovu posvećenost i trud, što je bilo ključno za postizanje ovog velikog uspjeha.

Ibrahimova porodica, uključujući i roditelje Sulejmana i Reziju, bila je njegova velika podrška kroz cijeli proces. Ibrahim ističe da su mu braća bila inspiracija i pokazatelj da je moguće ostvariti velike ciljeve, bez obzira na izazove koji se pojave.

Porodica Tričić nije jedina u regiji koja se može pohvaliti sa više članova koji su postali hafizi. Ovo je pokazatelj jakog duha i vjere koji dominiraju ovim područjem, a trend učenja hifza među mladima sve je zastupljeniji. Bosanska Krajina možda nije poznata po broju hafiza, ali je svakako posebna po porodicama koje njeguju ovu tradiciju.

Ibrahimov put do stjecanja titule hafiza bio je dug i zahtjevan, ali njegova posvećenost i podrška porodice omogućili su mu da ostvari svoje snove. Njegov uspjeh je primjer mladima kako s vjerom, trudom i obiteljskom podrškom mogu postići izuzetne rezultate.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex