Thaci pozvao Ramu da ukloni granice između Kosova i Albanije

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Thaci je na završnoj konferenciji za novinare u ovoj godini, pozdravio činjenicu da mu je nakon trećeg poziva gospodin Kurti odgovorio, tako da će se sastati 6. januara u 15 sati

thumbs b c f151b487a9c9768afb299bc2371d2071

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Predsednik Kosova Hashim Thaci izjavio je danas da će se sa liderom Pokreta Samoopredeljenje Albinom Kurtijem sastati u ponedeljak, 6. Januara, kako bi obavio konsultacije oko mandatara za sastav nove Vlade Kosova, javlja Anadolu Agency (AA).

Thaci je na završnoj konferenciji za novinare u ovoj godini, pozdravio činjenicu da mu je nakon trećeg poziva gospodin Kurti odgovorio, tako da će se sastati 6. januara u 15 sati. Istakao je da on lično ima mnogo iskustva u debatama između političkih partija i u formiranju kosovskih vlada, te da su mu poznate poteškoće i smetnje koje se mogu pojaviti prilikom postizanja sporazuma. Naveo je da Kosovo nakon izbora ima drugu političku realnost, te da svaki sporazum koji se postigne između političkog spektra pozdravlja, jer je “u interesu da se ne gubi vreme”.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Thaci je kazao da su prevremeni parlamentarni izbori održani 6. oktobra organizovani dobro, te da su ih pozitivno ocenili i međunarodni predstavnici. On je istakao da 2019. godina nije bila laka, ali da se nada da će u budućnosti mnogi izazovi biti prevaziđeni na putu Kosova ka EU i NATO. Podsetio je da je Kosovo mlada država koja se svakodnevno dokazuje.

Odgovarajući na pitanja novinara o ideji stvaranja Mini-Šengena na Zapadnom Balkanu, Thaci je kazao da Kosovo nije pozvano na prvi sastanak u Novom Sadu, što znači da nije tretirano kao ravnopravna država. Thaci je rekao da je kao rezultat toga, odbio pozive za druga dva sastanka koja je dobi od premijera Zaeva i premijera Rame.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker