Smijenjen Vladimir Leposavić zbog negiranja genocida u Srebrenici

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vladimir Leposavić, ministar pravde i ljudskim prava Crne Gore, smijenjen je sa dužnosti, odlučila je Skupština Crne Gore.

Sa 43 glasa za, 27 je bilo protiv, a 10 ih je bilo suzdražano. Odlučivalo se većinom glasova članova Skupštine.

Podsjećamo, nakon izjava pred skupštinskim poslanicima, u kojima je relativizirao genocid u Srebrenici i presude Haškog tribunala, potom ogromnog pritiska dijela domaće, regionalne ali i međunarodne javnosti, smjenu ministra pravde Vladimira Leposavića, pokrenuo je premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić.

Leposavić je rekao da je njegova izjava potpuno pogrešno protumačena.

“Bio je komentar danas da ja nisam pokazao kajanje, ja sam u prvom saopštenju koje sam uputio nakon toga rekao da mi je žao u odgovoru na moje drugo pitanje što je moj red riječi ili nespretan odgovor povrijedio ljude, ali na to nisam dobio ničiju reakciju, ničiji odgovor, dakle nije intreresovao nikoga, i nastavak laži i kampanja laži da sam ja negirao zločin genocida”, poručio je sam ministar Vladimir Leposavić.

No, veliki broj poslanika je smatrao da je Leposavić svojim izjavama o Srebrenici narušio vlastiti ali i međunarodni ugled Crne Gore.

Skupština Crne Gore večeras je glasala o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, koju je inicirala Bošnjačka stranka Crne Gore, a ona je usvojena sa 55 glasova za, 19 protiv, sedam je bilo suzdržanih. (N1)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker