Rastoder napustio Politički savjet GP URA

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Profesor Šerbo Rastoder kazao je da cilj, motiv i program Građanskog pokreta URA ne korspondiraju sa onim što je danas objektivnost politike koju ta partija vodi. On je za TVCG, povodom ostavke u Političkom savjetu, kazao da se boji da je dio rukovodstva URE “prihvatio ucjene nekih jačih političkih subjekata”.

“Dio nas iz Političkog savjeta Ure smatramo da nam više tamo nije mjesto iz razloga što mi kao osnivači i pisci temeljnog programskih načela Ure smatramo da nije ispoštovano sve ono za što smo dogovorili i da sve ono što je bio naš cilj, motiv i program na neki način ne korspondira sa onim što je danas objektivnost politike koja se vodi”, kazao je Rastoder.

Kazao je da su temeljno szagovarali stav da je pioritet društva da se organizuju novi slobodni izbori i da se u tom smislu vrši hitna reforma zakonodavstva vezeno za izbore.

“Mi smo zagovarali ekspertsku vladu, na način da ona zaista bude ekspertska, da mi preuzmemo glavnu odgovornost i kao takvi da diktiramo procese koji će biti bitni za čitavu Crnu Goru. umjesto toga, bojim se dio našeg rukovodstva prihvatio ucjene nekih jačih političkih subjekata i da u slijeđenju tih ucjena zaboravio ono što su izvorni principi Ure”, naveo je Rastoder.

Osim Rastodera, Politički savjet GP URA napustili su Žarko Rakčević, Blagoje Grahovac, Marko Backović i Šefik Mišić.

Rakčević je agenciji MINA potvrdio tu informaciju, navodeći da je o ostavci u srijedu obavijestio Predsjedništvo i Glavni odbor partije.

Izvor: Portal RTCG

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker