Policija Crne Gore: Nismo pretukli episkopa Metodija!

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Netačni su navodi Mitropolije crnogorsko-primorske da je policija pretukla Preosvećenog Episkopa dioklijskog Metodija, saopštili su iz Uprave policije.

UP 900x555

{module Oglas 2019 – U članku 1}

“Tokom trajanja događaja načelnik Centra bezbednosti Pljevlja Dragan Slavulj je sa spiskopom Metodijem i pljevaljskim sveštenikom Borivojem Pantovićem imao više razgovora i ni u jednom slučaju nijesu iznijeli primjedbe na postupanje policije”, saopšteno je iz Uprave crnogorske policije, koja je reagovala na saopštenje Mitropolije Crnogorsko-primorske.

Prema saopštenju, policija je preduzimala zakonom propisane aktivnosti kako bi se uspostavilo normalno obavljanje saobraćaja na toj deonici i u više navrata upozoravala građane da oslobode blokirani putni pravac.  

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Pošto građani nisu postupili po upozorenju, već su seli na put u znak protesta zajedno sa episkopom Metodijem, policija je, primenjujući zakonom propisana ovlašćenja pristupila deblokiranju putnog pravca gde su građani pružili pasivan otpor sprovođenju ove radnje. Policija nije primjenljivala sredstava prinude prema epsikopu Metodiju”, saopšteno je iz policije.

Kada su se građani razilazili oko 02.55 časova načelnik Slavulj je još jednom razgovarao sa episkopom Metodijem a on ni tada nije imao primedbi na postupanje policijskih službenika.  

“Osim toga, nisu tačni ni navodi Mitropolije crnogorsko-primorske da su u ovom događaju dva lica zadobila teške telesne povrede, jer je utvrđeno da su se pljevaljskoj hitnoj pomoći javila lica koja nisu sveštena, sa lakim telesnim povredama, a niko od povređenih lica nije zadržan u pljevaljskoj bolnici. U potiskivanju mase i jedan policijski službenik je zadobio lake telesne povrede”, saopšteno je iz policije.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker