Objavljeni detalji o misterioznoj letjelici koja je pala u Zagrebu, stigla je iz Mađarske

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U uredu Vijeća za nacionalnu sigurnost održan je sastanak nadležnih tijela sigurnosno-odbrambenog sistema Hrvatske nakon što je sinoć u Zagreb pala neidentificirana letjelica.

Na sastanku su sudjelovali potpredsjednik Vlade RH nadležan za nacionalnu sigurnost i ministar hrvatskih branitelja Medved, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutrašnjih poslova Božinović, ministar odbrane Banožić, direktor Sigurnosno-obavještajne agencije Markić, direktor Vojne sigurnosno-obavještajne agencije generalmajor Kinder i šef kabineta Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost Franjić.

“Sve nadležne službe uključene su odmah po uočenju pada bespilotne letjelice vojnog tipa koja je, prema dosad prikupljenim podacima, u hrvatski zračni prostor ušla iz smjera istoka prema zapadu, odnosno iz zračnog prostora Mađarske, brzinom od 700km/h na visini od 1.300 m”, kaže se u saopćenju.

“U koordinaciji sigurnosno-odbrambenog sistema poduzimaju se i druge mjere, uključujući i međunarodnu saradnju, posebno s NATO savezom, kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja”, objavili su.

Situaciju u vezi s padom letjelice komentirao je i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

“Prema onome što sada imamo kao informaciju, riječ je o letjelici ruske proizvodnje, ne zna se je li bila u posjedu ruske ili ukrajinske vojske. Zna se da je došla u Hrvatsku iz smjera Mađarske, a u Mađarsku iz smjera Rumunije.

Znamo da je letjela nekoliko minuta iznad Hrvatske i srušila se u Zagrebu. Dobro je što nema povrijeđenih i pala je na dio koji nije ni kuća ni zgrada. Nadležne službe obavljaju uviđaje”, rekao je Plenković, dodavši da je kontaktirana i ukrajinska strana da vide imaju li oni informacije o tome kako je ta letjelica došla čak do Zagreba.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker