Nana Fata Orlović: Ja ne odustajem, ako nema zakona za Dodika i Bakira, nema ni za mene

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Još prije tri i po mjeseca trebala je biti izmještena crkva iz dvorišta nane Fate Orlović u Konjević Polju. Međutim, crkva i dalje stoji u dvorištu. Niti je nanu ko zvao, niti zna kada će biti izmještena.

glguilgulg

{module Oglas 1 – 2020}

Prema presudi Evropskog suda za ljudska prava, crkva je trebala biti izmještena do 1. aprila 2020. godine iz dvorišta nane Fate u Konjević Polju. Međutim, sve je stalo zbog pandemije koronavirusa.

Skupština Općine Bratunac još nije usvojila prijedlog o izmještanju crkve u centar ove općine, odnosno na lokalitet nekadašnjeg parkinga bivšeg preduzeća Vihor, gdje je planirana i izgradnja spomen-obilježja.

Nana Fata govori nam da joj se proteklih mjeseci niko nije obratio.
{module Oglas 0 – 2020}
“Ako vi nešto znate, molim vas da mi javite i tražite muštuluk. Niko mi ništa ne govori i ponašaju se kao da je ovo njihovo. Nemam koga ni nazvati. Nikoga ne znam, niti mi je ko ostavio svoj broj. Ja ne odustajem, kao što nisam ni posljednjih 20 godina. Ako nema zakona za Bakira i Dodika, nema, Boga mi, ni za mene. Ovo je moja linija ovdje”, kazala je nana Fata.

Ipak, čini se da još niko neće odgovarati zbog toga što nije ispoštovana presuda Evropskog suda za ljudska prava. Advokat Rusmir Karkin, koji je zastupao porodicu Orlović pred nadležnim sudovima, govori nam da je pandemija zaustavila niz sudskih postupaka, pa i slučaj nane Fate.

“Globalno je zastalo sve. Ovo je lov u mutnom i stoga se sve razvlači, ali presuda će se morati provesti, to nije sporno”, kazao nam je Karkin.

Na pitanje koliko može potrajati ova neizvjesnost, Karkin dodaje: “Ne mogu razvlačiti koliko hoće, ali ne postoji nikakav službeni rok”.

Jedini službeni rok prema presudu koju je potpisalo vijeće od sedam sudija bio je da se crkva izmjesti najkasnije do 1. aprila 2020. godine. Podsjetimo da je crkva pripremljena za izmještanje. Iz unutrašnjosti objekta su uklonjene sve pokretne stvari, ali čini se kako će nana Fata još gledati crkvu u svom dvorištu.

Kako nam kaže, samo se nada da će dočekati da se izvrši konačna presuda Evropskog suda iz 2019. godine, a na koju je čekala pola svog života. (Klix)

{module Oglas 2 – 2020}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker