Nakon što su mu amerikanci uveli sankcije, Dodik zapjevao ”Amerika, Amerika” (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zajedno s najbližim saradnicima sinoć je u kafani naizgled “proslavio” proširenje sankcija SAD-a za sebe i njihovo uvođenje za svoje najbliže saradnike i medije pod njegovom kontrolom. Bio je prisutan i harmonikaš.

Na videosnimku, koji je napravljen u nekoj kafani, vidi se da su proslavi prisustvovali Milorad Dodik, predsjednica RS-a Željka Cvijanović, Dodikov savjetnik Radovan Kovačević, direktor UKC-a RS Vlado Đajić, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Nikola Špirić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija te predsjednica kluba SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać.

U odabranom kafanskom društvu sinoć je mogao profitirati jedino harmonikaš, koji je evidentno postao tražen za proslave političkih poraza, dok ostali i nisu baš imali razloga za slavlje.

Drugom Dodikovom savjetniku Milanu Tegeltiji, bivšem predsjedniku VSTV-a, koji je zajedno sa suprugom također stavljen na američku listu sankcionisanih, prema svemu sudeći, nije bilo do slavlja, jer Dodikovoj “fešti” nije prisustvovao.

Ono što se može vidjeti na videosnimku, iako je zamišljeno kao pokazatelj da politički vrh RS-a naizgled nije zabrinut zbog američkih sankcija, zapravo je demonstracija nemoći i nedostatak adekvatnog odgovora na ovaj potez američke administracije.

Kiseli osmijesi uz nazdravljanje i poruke “ne može nam niko ništa” u stvarnosti su samo način da se “smijehom strah pokrije”.

I dok je Dodikov harmonikaš, koji ga je pratio i u zgradu Predsjedništva BiH, pjevao pjesmu Miroslava Ilića “Ali metar moga sela, Amerika cela”, lider SNSD-a je sjedio u ćošku zadubljen u svoje misli. Samo bi se povremeno, očigledno samo zbog snimanja, uključio u pjesmu.

Ni traga od Dodika na kojeg su, barem na ovakvim događajima, svi navikli. Očigledno je da mu do nastupa nije bilo s obzirom na to da mikrofon, ovaj put, nije uzimao.

Podsjećamo, Sjedinjene Američke Države proširile su listu sankcija koje se odnose na radnje koje se povezuju s korupcijom širom svijeta, a od danas se na listi nalaze Milorad Dodik, Milan i Tijana Tegeltija i Alternativna televizija iz Banje Luke. Sankcije su uvedene i za predsjednika PDA Mirsada Kukića. (Klix)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker