Kurti: Srbima bolje na Kosovu nego u Srbiji

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Priština — Nikakav pogrom se neće desiti, samo ćemo sprovesti ustavne i zakonske odredbe, rekao je na konferenciji za medije u Prištini kosovski premijer Aljbin Kurti

On je tim rečima prokomentarisao nedeljno obraćanje predsednika Srbije Alekaandra Vučića i dodao da je “Srbima je bolje na Kosovu nego u Srbiji”.

Kurti je kazao da su sve pretnje pogromom i likvidacijom Srba “pokušaj da Srbija vlada strahom”, prenosi Radio KiM.

“Srbima je bolje na Kosovu nego u Srbiji. U Srbiji nema slobode medija, a poslednji izveštaji govore da je u Srbiji hibridni režim”, kazao je on.

Kurti je naveo da se nada da 1. septembra neće biti eskalcije na severu.

“Nadam se da će se odustati od barikada koje su do sada postavljale kriminalne stukture na preporuku Beograda”, rekao je on.

“Srbima bi bilo bolje da ostanu u institucijama i rade na njihovom jačanju”, prokomentarisao je najave njihovog napuštanja od strane predsednika Srbije i članova Srpske liste.

(Beta)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
3 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije

Ova Kurti je postao pajac ka Zelenski, pušti bolan majci te priče nego obezbijedi Kosovarima da nemaju restrikcije struje, oće ti se poamrzavat ovije zime….

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
5 mjeseci ranije

Restrikcije ćeš imati i ti, a da je Srbima bolje na Kosovu nego u Srbiji je cijela istina, plate primaju od kosovske države i od Srbije, ne plaćaju struju, vodu, niti bilo koje komunalije već 20 godina, nesmetano se bave kriminalom, zaštićeni su od strane kosovske države k’o bijeli medvedi, Kosovo je demokratska država gdje svi uživaju sva moguća prava, u tome im pomažu i KFOR, UNMIK, i uopšte međunarodna zajednica. Sad mi reci ko ima veća prava, Srbi na Kosovu, ili Bošnjacu u Srbiji? Pogledaj strukturu zaposlenih u policiji, sudstvu, zdravstvu, itd. u Sandžaku, a pogledaj sve to na severu Kosova, pa reci na osnovu toga, ko je u boljem položaju, a da ne govorimo o plaćanju komunalija, struje, itd.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
5 mjeseci ranije

O šuti Allaha ti, Muslimani ili Bošnjaci kako voliš su gospoda u Srbiji, ti u Pazaru kad si ili Tutinu gotovo da nemaš osjećaj da si u Srbiji, ja ne znam što ima još da vam damo? A na Kosovo gaze vas Arnauti, evo već 23 god kevćete da vam daju opštine Rečane, Vitomirice i još ona jedna ne znam kako se zvaše ali šipak. Tvoj Suljo pljue Srbiju, naziva nas fašistima kad ode kod Kurti ja ali za te opštine ne smije da pita. Loša vam je to karakterna crta, al vaša stvar

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
3
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker