Kurti obilježio nacionalni dan Bošnjaka: Zahvalni smo Bošnjacima na doprinosu u izgradnji države

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je da je nakon napada na sjeveru Kosova dokazano da je Srbija predana rušenju mostova saradnje, a ne doprinosi njihovoj izgradnji.

Na obilježavanju Nacionalnog dana Bošnjaka, koje je počelo minutom šutnje u čast poginulom policajcu na sjeveru, Afrim Bunjaku, predsjednik Vlade Kosova je dodao da je Kosovska policija pokazala odlučnost za red i smirenost.

“Svi smo svjedoci nedavnih događaja, teroristički napad na sjeveru pokazao je naše rane tvrdnje. To pokazuje predanost Srbije rušenju mostova, a ne njihovoj izgradnji. Policija je pokazala odlučnost i pokazala da želi red i mir. Naš policajac Afrim Bunjaku je herojski pao, izgubio život, pokazujući da je ljubav prema domovini ispred svega”, rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, policajac Bunjaku je herojski pao, pokazujući da prije svega voli domovinu.

Na ovoj ceremoniji Kurti je potvrdio da je Vlada opredijeljena za pravnu državu i jednakost za sve, na čemu je zahvalio bošnjačkoj zajednici na njenom doprinosu.

“Težimo zajedničkom životu svih zajednica i jednakosti za sve. Zahvalni smo bošnjačkoj zajednici koja je doprinijela izgradnji naše države i koja učestvuje u donošenju važnih odluka. Vlada se zalaže za vladavinu prava u borbi protiv kriminala.

To je pokazatelj da ovo društvo može postići. Ne može biti demokracije bez ljudskih prava i vladavine prava. Brinemo se za sve građane. Za manjinske zajednice smo izdvojili 3 milijuna eura”, istakao je Kurti.

Inače, danas se širom Kosova obilježava nacionalni dan Bošnjaka koji je uvršten i u zvanični spisak praznika Republike Kosovo.

Na Kosovu je ovaj dan za Bošnjake neradan. Proslavlja se u svim sredinama gdje žive Bošnjaci. Svake godine održava se višednevna proslava, sa nizom događaja u Prizrenu, Peći, Dragašu, Mitrovici i drugim mjestima.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Sandzaklija
Sandzaklija
8 mjeseci ranije

Bosnjaci vole bracu Albance.

Spp je za mir
Spp je za mir
8 mjeseci ranije
Odgovor za  Sandzaklija

I polubraću srbe

2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex