Komšić: Uskoro NATO granica na Drini; Vulin: Budi pažljiv sa onim što želiš

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Demokratska fronta (DF) Željka Komšića poručila je ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu da će uskoro NATO granica biti na Drini. Vulin odgovorio.

vulin pendes sarajevo sastanak RSA10

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Iz DF-a su naveli da “savršeno dobro razumeju poruku koja kaže – ne čini drugome što ne želiš da čine tebi”.

“Vulin mora da zna da je granica između Republike Srbije i države Bosne i Hercegovine na reci Drini, a uskoro će to biti i granica između NATO saveza i Srbije, ako u Srbiji ne dođu pameti pa i sami uđu u NATO”, naglašava se u saopštenju iz Komšićeve stranke.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin saopštio je danas je Željko Komšić “bošnjački predstavnik u Predsedništvu BiH, koji nije imao priliku da nauči drevnu mudrost – ne čini drugima ono što ne želiš da čine tebi”.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

“Srbi kažu ‘ne čini drugima što ne želiš da čine tebi’. Bošnjački predstavnik u Predsedništvu BiH nije imao prilike da nauči ovu drevnu mudrost”, naveo je Vulin, povodom Komšićeve izjave da “nema dileme da je Kosovo nezavisna država i da je, uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između BiH i Kosova, to faktički završen posao”.

Vulin je još rekao da pretpostavlja da Komšić neće imati ništa protiv svojih reči i njihovih posledica, saopšteno je iz kabineta ministra odbrane Srbije.

“Uprkos tome što ne postoji obostrano priznanje između Republike Srpske i Srbije, to je faktički završen posao. Kako sada stvari stoje, moramo da sačekamo, iako nemam dilemu da je Republika Srpska nezavisna država”, stoji u saopštenju.

Vulin je naveo da to nije njegova izjava, jer on poštuje Dejtonski sporazum i BiH.

“Ovo je izjava Komšića u kojoj sam umesto Kosova stavio Republiku Srpsku”, naveo je srpski ministar odbrane.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Vulin: Komšić što želi Srbiji sigurno želi i BiH

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je večeras da ne zna i ne zanima ga da li će bošnjački član predsedništva Željko Komšić uvesti BiH u NATO, navodeći da je to odluka dva entiteta i tri naroda i, kako god da odluče, to je njihovo pravo.

“Ali znam da ja ne raspravljam o NATO paktu već o tome da Komšić priznaje Kosovo, ne pitajući za to nikoga u BiH”, rekao je Vulin u izjavi za javnost, odgovarajući na saopštenje Demokratskog fronta (DF) u kome poručuju ministru Vulinu da će uskoro NATO granica biti na Drini.

“Verovatno bi se Komšić obradovao da neko, po njegovom primeru, prizna Republiku Srpsku kao samostalnu državu. Što želi Srbiji, Komšić sigurno želi i Bosni. Ima još jedna izreka koju Srbi dobro poznaju, a Komšić će je naučiti – budi pažljiv sa onim što želiš, može ti se i ostvariti”, poručio je Vulin.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.