Glavni odbor URE dao Dritanu legitimitet za ideju manjinske vlade

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

GLAVNI odbor URE dao je mandat rukovodstvu stranke da se otvore konsultacije sa političkim partnerima o razrešenju političke situacije u Crnoj Gori kroz model manjinske vlade. Partija Dritana Abazovića smatra da je to ovom trenutku optimalno rešenje za izlazak iz političke krize.

– Podržavali smo Vladu sve vreme, ona je bila sa mnoštvom mana ali i nekim dobrim rezultatitma, a u julu nakon neizglasavanja Tužilačkog saveta u Skupštini videlo se da ona ne može dalje nastaviti svoj put u postojećem formatu.

URA je bila jedina opcija koja je istinski podržavala i držala Vladu na nogama. Uprkos tome Krivokapić i njegovi ministri su za to vreme hteli da URU izbace iz vlasti. Sve to vreme URA nije htela da državu gura u nestabilnost i izaziva krizu vlasti dok se ne usvoji budžet – navodi se u saopštenju.

– Evropskom vladom moramo da odblokiramo put Crne Gore u EU integracijama. URA evropskom vladom u ovom trenutku nudi rešenje koje je optimalno ali i ne beži od izbora. Još jedan razlog zbog čega URA nudi evropsku vladu jeste i taj što želi da kaže stop osnivanju političkih partija zakulisno preko državnih resursa, jer kad to ne bi rekli transparentno i sada bili bi kao DPS. Crna Gora želi da bude zemlja pravde a sedam meseci postojeći model vlade nije uspeo da izabere novog ministra pravde.

Kategorički URA modelom evropske vlade neće vratiti DPS na vlast, niti će stupati u bilo kakve aranžmane sa tom partijom. U toj vladi učešće će uzeti pre svega potpisnici Memoranduma, a u njoj neće biti mesta kompromitujućim i ličnostima koje izazivaju negativnu emociju prema javnosti.

Evropska vlada nastaviće program „Evropa sad“, učiniti ga održivim privući nove investicije što je neophodno za ekonomski rast i razvoj. Svi kvalitetni kadrovi u evropskoj vladi naći će svoje mesto, ona neće biti vlada revanšizma već vlada jedinstva i pomirenja – stoji u saopštenja.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Realno
Realno
10 mjeseci ranije

Pet posto glasova i hoće da bude premijer

NekoIzMase
NekoIzMase
10 mjeseci ranije
Odgovor za  Realno

“Naša” Ana ne bi imala ni 0,5%. Razmislite o tome.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker