Džaferović: Dodik može crknuti od muke, Armija RBiH je bila jedina legalna vojna sila

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović kazao je da izjava Milorada Dodika da je Armija Republike Bosne i Hercegovine “zločinačka organizacija” predstavlja samo odraz “bolesnih Dodikovih predstava, koje nemaju veze sa stvarnošću”.

“Ni pred jednim međunarodnim i bosanskohercegovačkim sudom, pa čak ni pred sudovima susjednih država, nijedan pripadnik Armije Republike BiH nije osuđen za genocid, istrebljenje ili progon, pa čak ni za jedan zločin protiv čovječnosti što su, prema međunarodnom pravu, najteža krivična djela koja se provode u okviru napada na civilno stanovništvu, uz podršku vlasti”, poručio je Džaferović.

Prema njegovim riječima, za sva ova sistemska i organizirana djela pred međunarodnim sudovima i Sudom Bosne i Hercegovine osuđeni su komandant Vojske Republike Srpske, oficiri Glavnog štaba VRS, komandanti korpusa i brigada, pa sve do zapovjednika vodova i običnih pripadnika VRS, “što jasno ukazuje ko je zapravo zločinačka organizacija”.

Činjenica da Dodik ne poznaje i ne priznaje međunarodno pravo je njegov problem, a ne problem Armije RBiH, naveo je.

“Armija Republike Bosne i Hercegovine je bila jedina legalna vojna sila, koja je branila Bosnu i Hercegovinu, dok je Vojska Republike Srpske, kako međunarodni sudovi utvrđuju, bila nelegalna organizacija i sredstvo agresije Savezne Republike Jugoslavije na Republiku BiH. Dodik može, ako hoće, crknuti od muke, ali ova istina se neće promijeniti. I tako će biti do Sudnjega dana”, zaključio je Džaferović.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
7 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Bell
Bell
6 mjeseci ranije

Hhhha ha ovaj Didik koja bukovina nepismena nek bude srecan i da ljubi Bosnu i Herzegovinu, inace za takve gluposti pozdravljaju ga njegovi tzv generali iz Haga trebaju im nove pelene piskaju u halucinacijama

Hrvatina
Hrvatina
6 mjeseci ranije

Herceg Bosno,srce ponosno!

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije
Odgovor za  Hrvatina

Samo u snu to postoji, i bolesnom umu. Vi pojedini Hrvati i Srbi, čast izuzecima, ćete poobolijevati od raka, inšalah, zato što ste izgubili rat od golorukih Bošnjaka, i što niste Bosnu podijelili između Srbije i Hrvatske, ja kakve bi to države bile, kao dvije Sjeverne Koreje, a ni sad nisu ništa bolje. Ja ne znam što se vi busate u to srpstvo i hrvatstvo, kad svaki iole pismen Srbin i Hrvat znaju da ste vi svi Bošnjaci samo različite vjere od Bošnjaka muslimana. Ja sam na tu temu razgovarao sa mnogim Srbima i Hrvatima koji se takođe slažu da Srbi preko Drine nemaju ama baš nikakve veze sa onima iz Šumadije i drugih delova Srbije, nije im isto ni poreklo, niti bilo šta drugo. Takođe Hrvati iz Bosne, nemaju blage veze sa onima iz Hrvatske, to su vas za…ali i ubedili hrvatski i srpski propagandisti na osnovu katoličke i pravoslavne vjere, koju ispovijedate. Isto bi bilo i sa nama Bošnjacima, da smo prihvatili da budemo Turci zbog islamske vjere, a imali smo priliku nekoliko vijekova za to, ali naši preci to nisu prihvatili, čak su i ratovali protiv Turaka, (kapetan Gradaščević sa svojom vojskom) itd.

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije

Legalna armija mudžahedina, Alija ih javno postrojavao. Oficiri te armije, Juka, Babuka, Ćelo… Sve sami uličari, kriminalci bez dana škole

V. Zupa
V. Zupa
6 mjeseci ranije

Hackovao te ovaj ‘Hrvatina’ pa salje komentare sa tvoje IP adrese 🙂

Istorija s Peštera
Istorija s Peštera
6 mjeseci ranije
Odgovor za  V. Zupa

Neka, šta ima veze

Sulejman Veličanstveni
Sulejman Veličanstveni
6 mjeseci ranije

Ti pobroja bošnjačke “kriminalce” a đe se dedoše Arkan, “kapetan dragan”, Mirko Jović, Frenki, Šešelj, Mladić, Karadžić, i mnogi, mnogi drugi krimo-zločinci, da ih ne nabrajam jer bi trajalo do sutra. Ove što si ti nabrojao su branili svoju zemlju, svoj kućni prag, za razliku od ovih tvojih koji napadali tuđu zemlju, pljačkali, silovali, činili najveće ratne zločine i genocid, koje je čovečanstvo zabeležilo, i to u 20 vijeku kada je nivo razvoja ljudske civilizacije dosegao vrhunac, a ovi tvoji su sudeći po (ne)delima nivo razvoja mozga i civiliziranosti imali kao ljudi u kamenom dobu.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
7
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker