Ðukanović: Vlada Crne Gore je pješadija velikosrpskog nacionalizma

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Zapadni Balkan je podoban teren za hibridni rat, zato što Rusija ovdje računa na proruske sentimente, kaže crnogorski predsjednik.

U organizaciji Atlantskog saveza, u Crnoj Gori je u petak počeo 2BS Forum, na kojem je predsjednik Milo Ðukanović izjavio da se stabilnost njegove zemlje može učvrstiti jedino kroz proces evropskih integracija, ali da predstavlja problem kada sa partnerskih adresa stignu oskudne poruke koje su zamagljivanje evropske perspektive.

Prema njegovim riječima, to daje krila “uspavanom nacionalizmu iz 95-te godine, koji nikada nije odustao uz poruku da je Crna Gora postala nezavisna da bi bila članica Evropske unije i NATO-a”, prenosi Tanjug.

“Danas prisustvujemo hibridnom ratu protiv Zapada i Evrope, a Crna Gora već par godina probija uši upozoravajući na to. Zapadni Balkan je podoban teren, zato što Rusija ovdje računa na proruske sentimente”, naveo je crnogorski predsjednik.

Govoreći o nedostatku interesovanja Evrope, Ðukanović dodaje da je kineski kaptital u gradnji crnogorskog autoputa posljedica upravo toga što sa evropskih adresa nije bilo podrške za taj projekat.

‘Na štetu Crne Gore, BiH i S. Makedonije’

“Dok EU to shvati, život ne može da stane. Mi moramo da se razvijamo i onda dolaze drugi. Naš izbor je EU i NATO”, rekao je Ðukanović i dodao da je očigledno “da sada neki pokušavaju da urade ono sto nisu uspjeli ranih 90-ih”.

Vidimo, kazao je Ðukanović, da se vraćaju na ideju da bi na Zapadnom Balkanu trebalo napraviti tri homogene, odvojene i uvećane države, što bi trebalo da se dogodi na štetu Crne Gore, Bosne i Hercegovine i [Sjeverne] Makedonije.

Govoreći o aktuelnoj Vladi Crne Gore, Ðukanović je rekao da su “oni, zapravo, pješadija velikosrpskog nacionalizma”.

“Manji potok uvire u veći i zato strategiju državne politike ne može određivati manja, nego veća koalicija. Vlada je nefunkcionalna i treba je smijeniti, jer je njen mandat propadanje Crne Gore. Izlaz vidim kroz bolje razumijevanje proevropskih snaga, a iz ovakvog stanja se jedino izlazi kroz nove izbore”, kazao je on.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker