Dodik: Narod RS i danas uz braću u Crnoj Gori

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Banjaluka — Milorad Dodik je izjavio da novi crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti ne služi na čast državi koja govori da se zalaže za prava svih svojih građana.

dodik i patrijarh

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Dodik je ocenio da je tekst zakona, noćas izglasanog u Skupštini Crne Gore, “diskriminatorski za crkvu koja okuplja najveći broj vernika” u Crnoj Gori.

“S obzirom da Crna Gora ima ugovore i s Katoličkom crkvom i islamskom i jevrejskom zajednicom, ne mogu se oteti utisku da je ovaj zakon pisan i usvojen samo da se nanese šteta Srpskoj pravoslvanoj crkvi (SPC)”, rekao je Dodik, prenela je Srpska novinska agencija (Srna).

On je naveo da nije jasno zbog čega se crnogorska vlast opredelila za ovakav korak, “posebno ako se zna da je zakon direktno uperen protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, koja je tu istu državu stvorila”.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

Dodik je dalje rekao da prizori u Crnoj Gori sinoć i noćas – u Skupštini je izbila tuča među poslanicima, “sigurno ne idu u prilog vlastima te zemlje, koja, kako govore, ide putem evropskih integracija”.

“Nezamislivo je da se jedan zakon koji u nazivu nosi reč ‘sloboda’, usvaja u atmosferi isključivosti i odsustva dijaloga s onima na koje se taj zakon odnosi. Izražavam divljenje i podršku monaštvu i sveštenstvu SPC u Crnoj Gori, pravoslavnom narodu Crne Gore koji je pokazao da u Crnoj Gori još živi Njegoš”, rekao je on.

Dodik je naglasio da je “narod RS i danas uz braću u Crnoj Gori i biće uz njih i u njihovoj borbi da se ova nepravda ispravi”.

“S mesta srpskog člana Predsedništva BiH iskoristiću sve svoje međunarodne kontakte da svojim sagovornicima ukažem na nepravdu koja je ovim diskriminatorskim zakonom naneta SPC u Crnoj Gori”, najavio je Dodik.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker