Darko na kući nacrtao lik svog oca, osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Na zgradi u naselju Lončari, općina Donji Žabar, koja se nalazi pored magistralnog puta Banja Luka – Brčko – Bijeljina, nedavno je osvanuo mural s likom ratnog zločinca Ratka Mladića, bivšeg generala Vojske RS pod čijom komandom su u protekloj agresiji na BiH počinjeni brojni zločini i genocid u Srebrenici.

dfgrt4

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Ogorčeni građani

Mural je izazvao ogorčenje Bošnjaka i Hrvata, koji svakodnevno saobraćaju tom trasom od raskrsnice u Lončarima do Brčkog.

Tokom jučerašnjeg dana pokušali smo stupiti u kontakt s Nikolom Đokanovićem, načelnikom općine, i Perom Stevanovićem, predsjednikom Skupštine, ali oni nisu bili u svojim kancelarijama. Razgovarali smo potom s izvjesnim Tošom, koji nam nije želio kazati prezime.

– Ta kuća je u vlasništvu sina Ratka Mladića Darka. Na privatnoj imovini svako može crtati šta želi – rekao nam je Tošo, koji se javio na službeni broj telefona u Općini Donji Žabar.

Na naš upit je li bilo kakvim općinskim odlukama regulirano crtanje grafita i murala, Tošo je ponovio kako na privatnoj imovini nije ništa zabranjeno.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

U katastarskom uredu u Lončarima nam je rečeno kako je zgrada na ovoj lokaciji u vlasništvu Općine i da im nije dostavljen nikakav kupoprodajni ugovor između Općine i Darka Mladića.

– Ja sam samo čuo da je kuću kupio Darko Mladić. Zovite ujutro načelnika, on bolje zna – poručio nam je Tošo kada smo ga ponovo nazvali i rekli da ne govori istinu.

Po prijavi

U Republičkoj upravi za inspekcijske poslove rečeno nam je kako crtanje murala ili grafita nije u njihovoj nadležnosti, te da je to u nadležnosti komunalne policije.

– Oni rade po prijavi. Dođite u Općinu, uplatite 10 KM takse i komunalni policajci u roku od osam dana moraju izaći na teren – rekla nam je službenica u Općini.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.