Vlada Kosova nudi 20.000 eura za informacije o ubistvu dva učenika i vozača

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vlada Kosova, na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem, nudi nagradu od 20.000 eura (oko 39.000 KM) za informacije u vezi pucnjave na autobus kod Dečana, u kojoj su tri osobe ubijene.

Pucnjava se dogodila 26. novembra uveče, u mjestu Glođani, opština Dečani na oko 100 kilometara od Prištine. Za sada se ne zna motiv napada. U pucnjavi je poginuo vozač autobusa na koji je pucano i dva učenika.

Jedna osoba je povrijeđena, ali je van životne opasnosti.

Iz kosovske policije je saopćeno da se sumnja da se je na autobus pucano iz vatrenog oružja АК-47.

“Apelujemo na građane, koji imaju bilo kakva saznanja o ubistvu u Glođanu, da pruže informacije policiji kako bi se pronašao počinilac ili počinioci ovog djela”, navodi se u saopćenju uz dodatak da će svaki građanin, koji može informacijama da doprinese rasvjetljavanju ovog slučaja, biti nagrađen sa 20.000 eura.

Svim građanima, koji se obrate policiji, garantovana je bezbjednost i zaštita.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je ponovio da policija, sa svim svojim kapcitetima, istražuje trostruko ubistvo.

Prema njegovim riječima, policija radi na prikupljanju i analizi svih relevantnih činjenica i dokaza kako bi se ovaj slučaj što prije riješio a počinilac izveo pred lice pravde, piše Radio Slobodna Evropa.

Generalni direktor policije Kosova Sabedin Mehmeti je 27. novembra rekao da se radi na otkrivanju motiva napada i da za sada postoje tri moguća istražna traga.

“Riječ je o jednoj osobi, ali uz mogućnost povezivanja i sa drugim osobama, što znači da može biti više osumnjičenih”, rekao je Mehmeti.

On je dodao je da za sada nemaju podatke ili dokaze koji bi mogli da ukazuju da se radilo o terorističkom činu ili djela koja se odnose na vjerske probleme.

U međuvremenu, ministar unutrašnjih poslova Kosova Xhelal Svecla je uputio ultimatum napadačima da se predaju i pozvao građane koji imaju informacije da se obrate organima za provođenje zakona.

“Ubici postavljam ultimatum da se preda. Mi dobro znamo da je svako ko pomaže ubicama umiješan u teško krivično djelo”, poručio je Svečlja.

Izvor: RSE

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker