Srbijanac u Dalmaciji držao mladića iz BiH kao roba

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Državljanin Srbije osumnjičen je da je mladića iz Bosne i Hercegovine zlostavljao i ukrao mu stvari u vrijednosti od 30.000 kuna (oko 4000 evra).

sdfghjkjhgfdsghzuiouztzrtd

{module Oglas 2 – 2020}

Državljanin Srbije (44) osumnjičen je da je od početka marta do 23. aprila na području Svetog Filipa i Jakova i Pakoštana 24-godišnjaka, porijeklom iz BiH, tukao i tjerao da za njega besplatno radi. Osim što ga je tretirao kao roba, vrijeđao ga je na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, prenosi 24sata.hr.

Od 1. marta do 23. aprila 2020. u Svetom Filipu i Jakovu te u Pakoštanima, gdje je koristio apartman zajedno s 24-godišnjakom, učestalo je govorio mladiću da mrzi muslimane i da ih ne može smisliti, te u cilju da ga prepadne, upućivao mu je razne pogrdne i prijeteće riječi.

{module Oglas 1 – 2020}

Postoji sumnja da je osumnjičeni od početka marta do 23. aprila 2020. u Pakoštanima, nakon što je od oštećenog naplatio dug koji je ovaj imao prema njemu u iznosu od 550 kuna (oko 143 KM), uz primjenu nasilja i prijetnji, natjerao je mladića da za njega obavlja razne fizičke poslove i usluge, navodeći da mu na vraćeni iznos od 550 kuna (oko 143 KM) zaračunava kamate tako da ukupno od njega traži vrijednost od 7.500 kuna (oko 1000 evra)

Osnovano se sumnja da je oštećenog udarao šakama po glavi i tijelu te ga tjerao da za njega besplatno obavlja građevinske radove, kao i da je tražio da oštećeni na svoje ime sklopi ugovor sa teleoperaterom za kupovinu i pretplatu mobitela i tableta, koje mu treba donijeti i predati.

Kad oštećeni to nije bio u mogućnosti napraviti, jer je imao prijavljen boravak na samo godinu dana u Hrvatskoj, osumnjičeni ga je kaznio udarajući ga šakama po glavi i tijelu, te mu prijetio da će ga ubiti, što je sve trajalo dok oštećeni nije podnio prijavu policiji.

{module Oglas 0 – 2020}
Prema izvještaju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je Srbijanac između 15. marta i 15. aprila 2020. iz kuće u izgradnji u vlasništvu oštećenog u Svetom Filipu i Jakovu, u više navrata uzimao razne predmete, pa je tako uzeo više raznih predmeta ukupne vrijednost 30.000 kuna (oko 4000 evra).

Predloženo je određivanje pritvora za osumnjičenog zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke, što je sudija istrage prihvatio i osumnjičenog pritvorio.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.