Evo koliko godina zatvora je dobio Sead Tahirovic za ubistvo Almira Škrijelja u Studentskom domu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine potvrdio je presudu Kantonalnog suda u Sarajevu iz maja ove godine, a kojom je Sead Tahirović osuđen na 18 godina zatvora zbog ubistva Almira Škrijelja u Studentskom centru Nedžarići u februaru 2020. godine.

Ovu informaciju je potvrdila glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić.

Podsjetimo, Kantonalni sud u Sarajevu je u maju izrekao presudu kojom je Sead Tahirović osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od 18 godina zbog ubistva Almira Škrijelja.

Kantonalni sud je Seada Tahirovića osudio na 17 godina zatvora za ubistvo. Istovremeno sud je opozvao raniju uvjetnu osudu za teška djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja u trajanju od godinu i šest mjeseci te mu izrekao jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 18 godina“, kazala ja ranije Bavčić.

Sead Tahirovoć se tereti da je 20. februara 2020. godine oko 11.30 sati, u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu u Nedžarićima, nakon kraće verbalne prepirke nožem ubo Škrijelja u leđa dok je sjedio u stolici.

Škrijelj je istrčao iz kancelarije, ali ga je Tahirović sustigao i nastavio udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela.

U optužnici se navodi da je ubadao Škrijelja i kada je ovaj pao na tlo. Nanio mu je više ubodnih i reznih rana i to najviše na grudnom košu.

Kod oštećenog je došlo do iskrvarenja usljed oštećenja podključne arterije. Škrijelj je zbog toga podlegao na licu mjesta.

Almir Škrijelj je bio rukovodilac smještaja u Domu, dok je Tahirović bio jedan od uposlenika.

Izvor:Sarajevska sehara

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker