Detalji drame u Herceg Novom: Dva dječaka sišla sa šetališta da se fotografišu, JEDNOG POVUKAO TALAS (FOTO, VIDEO)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

U toku je potraga za trinaestogodišnjim detetom u Herceg Novom kojeg je talas povukao u more, rekao je direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Crne Gore Miodrag Bešović.

Tokom dana u saradnji sa istim službama i Upravom sigurnosti plovodbe na moru će se obaviti detaljna pretraga duž celog šetališta. U komunikaciji smo i sa Direktoratom za vanredne situacije koji će nam shodno meteo uslovima podići eventualno helikopter, kako bi se pretražio što veći opseg zaliva – kazao je Tadić, prenosi CDM.

Načelnik kriminalističke policije Herceg Novi Mitar Tadić kazao je za RTHN da je dežurnoj službi Centra bezbednosti prijavljeno da je trinaestogodišnjaka povukao talas prilikom fotografisanja.

Načelnik Odeljenja bezbednosti Herceg Novi Nenad Žižić rekao je da su, prema nezvaničnim, ali pouzadnim informacija, dva dečaka sišla sa šetališta da se fotografišu, a da je talas povukao jednog od njih.

Danilo Mijajlović iz Regionalnog Ronilačkog centra Bijele kazao je CdM-u da su njihovi timovi angažovani sinoć od 23 časa.

– Uslovi za ronjenje su veoma loši, veliki talasi u priobalno delu otežavaju pretragu. Kako dan odmiče očekujemo da će se uslovi poboljšati, ali se večeras ponovo očekuje jako nevreme – istakao je Mijajlović.

Bešović je naveo da su u potragu uključene Služba pomorske sigurnosti, Služba zaštite i spašavanja, pripadnici ronilačkog centra i Uprave policije.

Komandir Službe za zaštitu i spasavanje Herceg Novi Zlatko Ćirović rekao je da su poziv za pomoć dobili sinoć oko 22.00 časa.

– Talas je povukao dečaka ispod hotela “Plaža” u Herceg Novom. Odmah smo izašli na teren. Pošto su talasi bili ogromni, mogli smo samo da osvetlimo reflektorima more. Od sinoć smo tu. Do sada niko nije mogao da uđe u vodu, a sada se more smirilo pa se nadamo boljoj potrazi – rekao je Ćirović za RTCG.

Izvor:Srna, CDM

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker