Autobus Deva Toursa prije tačno 10 godina učestvovao u nesreći u kojoj je poginula cijela porodica

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Autobus Deva Toursa izletio je s ceste u nedjelju ujutro kod Slavonskog Broda, a u nesreći je poginulo 10 ljudi. Na isti dan prije 10 godina na Kosovu je autobus iste kompanije skrivio tešku saobraćajnu nesreću.

Mediji na Kosovu podsjećaju na tragičnu priču porodice Thaci, koja je prije tačno deset godina, 25. jula 2011., na isti datum kada se dogodila stravična prometna nesreća pored Slavonskog Broda, u kojoj je poginulo deset državljana Kosova, stradala u nesreći u selu Lugbunar u Đakovici na Kosovu.

Peteročlana porodica – David Thaci, njegova supruga Tone Thaci, kao i njihove dvije kćeri i kći Davidovog brata – Emanuela, Magdalena i Doruntina Thaçi, poginuli su u nesreći kada je u njih udario autobus.

Bila je to jedna od najvećih tragedija na cesti na Kosovu, u kojoj je praktički nestala cijela jedna porodica, a povrijeđene su još dvije osobe Anton Thaci i Marte Thaci.

Ono što je zanimljivo i zbog čega je portal Sinjali podsjetio na ovu tragediju je činjenica da je u toj nesreći također bio uključen autobus Deva Toursa, iste agencije u čijem autobusu je poginulo deset ljudi kod Slavonskog Broda u nedjelju.

Nesreća 2011. godine dogodila se jer je autobus Deva Toursa napustio traku i udario u automobil u kojem je putovala porodica Thaci, prenosi 24sata.hr.

Reporteri portala Sinjali kontaktirali su Froka Thacija, brata preminulog Davida Thacija, koji je potvrdio da je autobus koji je sudjelovao u nesreći 2011. pripadao istoj firmi.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker