Tri godine borbe i neviđene hrabrosti dječaka: Meho Beton se vratio u školsku klupu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Liječenje na klinici “Bogenhauzen” u Minhenu, proteze i specijalno odijelo koštali 120 hiljada eura, a u februaru još jedan operativni zahvat

rtzserzserzhserzer

Imao je tek 13 godina kada je u šupi pored kuće u gračaničkoj mahali Čiriš, u velikom požaru 15. jula 2017. godine, zarobljen gorio Mehmed Meho Šabić, kasnije zbog neviđene hrabrosti prozvan Meho Beton. 

{module Oglas 2019 – U članku 1}

fcbvgdfghfh

Trebalo je izdržati 100 narkoza i 18 teških operacija

– Danas, šta reći o njegovoj neviđenoj hrabrosti, borbi njegovih roditelja Nedima i Albinke Šabić da spase život svome sinu, ljekarima, prije svih prof. dr. Milomiru Ninkoviću s klinike “Bogenhauzen” u Minhenu, Gračanlijama, dobrim ljudima, nego jedno veliko hvala do neba – ovo je na svom profilu napisao Mehin otac uoči Nove 2020. godine.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

fghjudtrurt6urtursthzuser

Napisao je da su liječenje na spomenutoj klinici, nabavka specijalnih proteza i specijalnog odijela koštali 120 hiljada eura.

Mlado tijelo Mehe Betona je prije tri godine bilo zarobljeno u požaru šupe u kojoj je bio i kanister s benzinom. Gorjela je šupa, gorio je benzin, gorjelo je i dječakovo tijelo. U pomoć mu je priskočio komšija Osman Adžemović i spasio ga od sigurne smrti. 

ftgjustrujtrhjutru

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Od tog trenutka započela je neviđena borba roditelja Nedima i Albinke za spas sina, kome su ljekari u BiH, poslije požara, davali samo jedan posto šanse da će preživjeti, jer, osim 70 posto izgorjelog tijela, bili su ugroženi i dišni organi, bubrezi, sve. 

Kratkotrajno liječenje na UKC-u u Tuzli pa na klinici “Klajić” u Zagrebu, a onda je nastavio kod prof. dr. Milomira Ninkovića, svjetski poznatog stručnjaka za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju na “Bogenhauzen” klinici u Minhenu. 

Jedna, druga, treća…osamnaesta operacija na dječakovom tijelu, uz stotinu dubokih narkoza. 

Stotinu buđenja, sve je to izdržalo jako dječakovo srce. Zbog toga je Meho prozvan Beton. 

Lani je, čak nakon oporavka od još jedne operacije, sjeo u školske klupe da nadoknadi gradivo i razred završio s vrlo dobrim uspjehom. 

Nikada dječak nije zaboravio svoga spasioca, komšiju Osmana, koji ga je izvukao iz živog ognja, pa mu je darovao tortu i napisao zahvalnicu.

(Avaz)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker