ISPRAVKA Djevojčica (10) od meningitisa preminula u Zenici, ne u Sarajevu

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Naš portal je 17.1.2023 objavio informaciju da je desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula na KCUS-u, dakle u Sarajevu, ali je analizom fekt-čekera utvrđeno da je djevojčica ipak preminula u bolnici u Zenici.

Naime, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu demantovao je da je devojčica uopšte lečena u bilo kojoj klinici ove institucije, a potom su, kako prenosi raskirnkavanje.ba, iz Centra za socijalni rad Zenica potvrdili da je devojčica preminula u Zenici.

Izvinjavamo se čitaocima koje smo doveli u zabludu prenošenjem netačne informacije.

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave

Desetogodišnja štićenica Javne ustanove “Dom porodice” u Zenici preminula je u nedjelju, saznaje portal “Avaza”.

Naime, djevojčica se žalila najprije na bol zuba i glave, nije imala temperaturu iznad 38 stepeni, a medicinsko osoblje ustanove uključilo joj je neophodnu terapiju i pružili adekvatnu njegu. Rađena joj je analiza krvi, koja je bila uredna, a za to vrijeme djevojčica se igrala.

Stanje se pogoršalo

U zvaničnim otpusnom pismu bolnice, saznajemo, upravo se navodi kako je ustanovljeno da je djevojčica liječena od strane nadležnog osoblja ustanove.

Međutim, stanje se iskomplikovalo u noći sa subote na nedjelju, kada se, uz pratnju medicinske sestre i vaspitača, javila u Hitnu službu KB Zenica odakle je upućena za bolnicu.

Imala meningitis

Nakon pregleda u bolnici, hospitalizirana je na odjel Otorinolaringologije. Uprkos nadljudskim naporima ljekara, djevojčica je preminula.

Ljekarskim pretragama utvrđeno je kako se radi o meningitisu, koji je zahvatio područje oka i glave zbog čega nesretnoj djevojčici nije bilo spasa.


Nakon što su mediji objavili da je djevojčica umrla na KCUS-u, oglasili su se iz ove ustanove negirajući ove navode.

“U cilju istinitog informisanja javnosti obavještavamo Vas da na Klinici za infektivne bolesti KCUS nije liječena niti je preminula desetogodišnja štićenica doma za nezbrinutu djecu ‘Dom porodica’ iz Zenice.

Djevojčica nije liječena ni na jednoj klinici KCUS-a”, poručili su.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
3 1 vote
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker