SPAVAO NA PALETAMA, JEO IZ KONTEJNERA: Smajiću su roditelji preminuli, a onda su mu braća zadala novi udarac: “IMAM SAMO JEDNO ĆEBE”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Mirnes (49) iz Zenice u Bosni i Hercegovini čovek je koji je imao i izgubio sve. Nakon što su mu roditelji umrli, njegov život postao je više nego komplikovan. Osim roditelja ostao je i bez krova nad glavom. Živeo je u podrumu, spavao na paleti sa jednim ćebetom, a hranu uzimao iz kontejnera.

Od rođenja Mirnes Smajić je živeo je u stanu sa roditeljima. Međutim, nakon njihove smrti, četvorica braće, navodno su, kako je rekao, odlučili da ga prevare te su ga naveli da potpiše papire za koje nije znao da zapravo znače početak njegovog beskućničkog života.

Kao sin druge žene njegovog oca, slabo je imao kontakta sa braćom. Posebno kada se desila situacija sa deložacijom. Kako kaže, navodno su ga braća pozvala za svedoka da potpiše papir u kom je pisalo da je jedan od četvorice braće platio stan u celosti ostatku porodice i da se Mirnes odriče svog dela.

Bez ideje šta zapravo potpisuje, ovaj četrdeset devetogodišnjak izgubio je pravo na stan, te se odmah preselio u podrum iste zgrade i počeo život tipičan za beskućnika. Zamenivši krevet paletom, hranio se otpacima drugih ljudi, a kupanje je sveo na minimum koje je obavljao kod prijatelja.

“Pet šest meseci sam spavao u podrumu, na paleti. Imao sam samo jedno ćebe. A kupao sam se kod prijatelja. Za hranu, odem tako po kantama, donesem koliko mi treba i tako,”, rekao je Mirnes za Jutjub kanal “TV živa istina”, dodavi da pravu pomoć skoro nikad nije tražio.

Spas mu pružio prijatelj

Međutim, prijatelj koji ima svoju kuću pružio je ruku spasa ovom skromnom čoveku.

“Nakon tih meseci, prijatelj mi je rekao da mogu da dođem kod njega. I on je samac, isto ne radi, ali ima kuću. Rekao mi je da mogu živeti kod njega dokle i sam bude živ. Tako da mi je dovoljno. Imam sada finu sobu, imam kupatilo, dobro je” – rekao je on.

Što se tiče plaćanja, kaže da mu prijatelj nikada nije ništa tražio ali mu on ipak da ono što drugi daju njemu.

“Uvek kada mi neko da na ulici, ja onda dam njemu. Jer nema ni on nikakva primanja. Ustanem ujutru, odem do grada pa donesem nešto za ručak, večeru, pokupim to iz kontjenera, raja baca masovno sada hranu kako je Ramazan” – rekao je on za Jutjub kanal “TV živa istina” , dodavši da je išao jednom do gradonačelnika zbog svoje situacije, ali uz par neispunjenih obećanja nije dobio ništa.

Skromni Mirnes, zahvalan Bogu na svemu ono i što ima i što nema, nikada se nije ženio iako mu je kao i svakom bila želja da nekad zasnuje porodicu. Kako kaže, ko bi muškarca koji nema ništa.

“Nisam se nikada ženio. Ne radim nigde, nemam svoj krov nad glavom, tako da ne bih imao gde da živim sa ženom” – rekao je on smirenim tonom.

Izvor:Blic

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex