Sanel otišao u Njemačku i poručuje: Ovdje ti ne treba rođak ili stranka za posao

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Obrazovanje mu je bilo prioritetno kada je otišao, a trenutno se školuje na jednoj od najprestižnijih klinika u svijetu

3 e1578250965342

{module Oglas 2019 – U članku 1}

Bosnu i Hercegovinu svake godine napušta sve više ljudi, u potrazi za boljim poslom, prilikama, ali i kvalitetom života uopšte. Naročito je to slučaj sa mladima, koji su svjesni funkcionisanja i manjkavosti našeg sistema, već odavno spakovali kofere. Jedan od njih je i Sanel Hrnjić iz Jajca, koji je nakon osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja u Jajcu nastavio školovanje u Sarajevu.

– Kroz studij na fakultetu kriminalističkih nauka težio sam ka tome da se izgradim kao pojedinac koji će moći funkcionirati u našem sistemu, društvu i doprinijeti istom. Nakon četiri godine uspješno apsolviranih studija na red su došli i konkursi. Jedan za drugom, gdje dobijam jasniju sliku kako funkcionira naše društvo, ispričao je Sanel za Jajce online.

{module Oglas 2019 – U članku 2}

Dodao je kako je nakon završetka školovanja postao svjestan činjenice da se u našem društvu više gleda podobnost, nego stručnost, a zapošljavanje se bazira na naštimanim konkursima i stranačkim upravljanjima.

– Meni je kao i mnogim drugima u istoj situaciji bilo jasno da je pri zapošljavanju bolje imati titulu “rođaka”, prijatelja, poznanika iz neke stranke nego bilo koju akademsku titulu.

Upravo zbog toga odlučio se da ode sa tadašnjom djevojkom, a današnjom suprugom Ivanom u Njemačku. Obrazovanje mu je bilo prioritetno kada je otišao, a trenutno se školuje na jednoj od najprestižnijih klinika u svijetu.

– Olakšavajuća okolnost je naravno bila poznavanje jezika. Poučen iskustvom ovaj put sam se odlučio za nešto što se traži na tržištu rada. Uslijedile su tri godine obrazovanja zdravstvenog usmjerenja na jednoj od najboljih svjetskih klinika za ortopediju, rehabilitaciju paraplegičara i tetraplegičara, gdje se također izvode i najsloženije operacije skolioze, a radi se o Werner Wicker grupaciji klinika u Bad Wildungu.

Uprkos tome što je na početku bilo dosta poteškoća, nije odustao od akademskog puta.

{module Oglas 2019 – U članku 0}

– Na početku mi je teško padalo iznova učiti materiju s kojom se nisi toliko susretao kroz život, naročito što je to još sve na stranom jeziku, ali zadovoljan sam rezultatima.

Dodaje kako mu najveću podršku pruža supruga Ivana, koja radi i školuje se u istoj grupaciji-klinici. Ona se ujedno takmičila za prestižnu titulu „Germany’s Next Topmodela” za 2018. godinu.

– Nakon tri godine, nude nam razna doškolovavanja iz različitih oblasti. Ja naravno ne mogu tek tako lako da pređem preko završenog studija u Sarajevu, tako da me privlači forenzička psihijatrija, gdje ću probati da uradim nostrifikaciju diplome, zaključuje Hrnjić za Jajce online.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker