Provokacije u Srebrenici i Bratuncu na Badnje veče, kolona vozila prošla i kroz Potočare (Video)

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Badnje veče u Srebrenici ni ove godine nije prošlo bez provokacija. Tako je kroz ovaj grad ponovo prošla kolona vozila uz glasno puštanje, dijelom, ksenofobičnih pjesama.

ghz5tr6z5

{module Oglas 2019 – U članku 1}

To je za Klix potvrdio i predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica Alija Tabaković.

“Dok sam večerao čuo sam, između ostalih, pjesmu ‘Ne volim te Alija zato što si balija’. Jadna li je vjera i blagdan dok je ovakvih vjernika. Nemam ništa protiv Badnje večeri, Božića i pružanja podrške bilo kome, ali davati podršku nekome, a istovremeno nekoga ponižavati i vrijeđati to je ravno životinjskom shvatanju”, rekao je Tabaković.

Pogledajte video :

{module Oglas 2019 – U članku 0}

{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags –>

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”hr”><p lang=”und” dir=”ltr”>A ovako su pravoslavni vjernici iz Bratunca i Srebrenice obilježili Badnje veče i pronijeli Badnjak pored mezarja <a href=”https://twitter.com/SrebrenicaMC?ref_src=twsrc%5Etfw”>@SrebrenicaMC</a>. Ako vas ovo ne vrijeđa, ako moram objašnjavati zašto je bitno sačuvati i konsolidovati ovu instituciju u ovako neprijateljskom okruženju – halal vjera. <a href=”https://t.co/Au0lSjnjln”>pic.twitter.com/Au0lSjnjln</a></p>&mdash; Emir Suljagić (@suljagicemir1) <a href=”https://twitter.com/suljagicemir1/status/1214234100292341760?ref_src=twsrc%5Etfw”>6. siječnja 2020.</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
{/source}

Kolona vozila prošla je i jučer pored mezarja u Potočarima u kojem su ukopane žrtve genocida, a večeras i kroz Srebrenicu puštajući pjesme koje nemaju veze s vjerom i onim što se danas obilježava.

Naime, na Twitteru su objavljeni snimci na kojima se vidi kolona vozila koja prolazi pored Potočara i kroz povratnička bošnjačka naselja dok se vijore zastave Srbije i svira pjesma “To Srpkinja samo rađa”, a prema riječima predsjednika SDA Srebrenica Alije Tabakovića, uslijedile su i gore pjesme.

Pogledajte video :

{module Oglas 2019 – U članku 0}

{source}
<!– You can place html anywhere within the source tags –>

<blockquote class=”twitter-tweet” data-lang=”hr”><p lang=”und” dir=”ltr”>Nošenje Badnjaka kroz uništena muslimanska sela u Bratuncu, sa sve policijskom pratnjom i vidnim apetitom da se na svaku, i posljednju ranu, dospe so. <a href=”https://twitter.com/hashtag/tolerance?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#tolerance</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/Christmas?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Christmas</a> <a href=”https://twitter.com/hashtag/iovojeBiH?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#iovojeBiH</a> <a href=”https://t.co/1TRPCWFdGG”>pic.twitter.com/1TRPCWFdGG</a></p>&mdash; Emir Suljagić (@suljagicemir1) <a href=”https://twitter.com/suljagicemir1/status/1214209017800724480?ref_src=twsrc%5Etfw”>6. siječnja 2020.</a></blockquote>
<script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

<script language=”javascript” type=”text/javascript”>
// You can place JavaScript like this

</script>
<?php
// You can place PHP like this

?>
{/source}

“Snimak koji je nastao jučer je kolona podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. Litija je prošla kroz Srebrenicu, a na razglasu su puštane četničke pjesme. Jadan li je onaj narod kojem oni daju podršku na ovaj način i vjerujem da se iole normalno Srbi u Crnoj Gori stide ovakve podrške”, rekao je Tabaković.

Kako kaže, danas je krenula i druga kolona od Žutog mosta koji je udaljen 200 metara od Memorijalnog centra i prošla kroz Srebrenicu.

Na snimku koji je objavio direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari Emir Suljagić vidi se kako kolona pod policijskom pratnjom pronosi badnjak kroz bošnjačka sela u Bratuncu i to u pratnji policijskih patrola.

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex