Potresno svjedočenje Sedine koja je već 30 dana u bolnici: Šta kad saznaju da je gotovo i da je već u mrtvačnici..

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Sedina Muhibić je odavno osvojila srca građana širom regiona, ovu, danas uspješnu, mladu djevojku život nije mazio, roditelji su je ostavili po rođenju u Dječijem domu Bjelave te je odrasla u SOS dječijem selu

Mlada sarajevska heroina Sedina Muhibić odavno je osvojila srca građana širom regiona, prije svega svojom hrabrošću koju je pokazivala kroz borbe s brojnim životnim nedaćama, a sada ponovno vodi jednu od teških bitki.

Sedina je, rođena 1991. u Sarajevu, a roditelji su je ostavili po rođenju u Dječijem domu Bjelave te je odrasla u SOS dječijem selu. Nakon ratnog izbjeglištva vratila se u svoju Bosnu i postala magistrica i uspješna sportašica.

OD GRADA SKIJANJA POSTALI SMO GRAD UMIRANJA..

-Ja se nalazim na Infektivnoj klinici već mjesec dana, izolacija, pojma nemam šta je s mojom kliničkom slikom jer sam od prve zaraze (20.12. u Thalassotherapia Opatija), kad sam imala sve simptome i katastrofa prošla.. imala poslije i negativne i pozitivne testove, antitijela nemam.. i dalje imam posljedice zaraze, slabost, infekcija, visoke temperature i liječim se. Nekad sam bolje, nekad lošije.. ali imam snage viriti na prozor jer je konstantno buka. Samo se smjenjuju hitna pomoć, kombi od mrtvačnice i kamioni sa kisikom.. Tako cijeli dan i noć.

A s lijeve strane na recepciji neprestano zvone telefoni jer se svi raspituju za svoje, a sad je već preko 500 pacijenata na KCUS. Sestre i doktori su u trku i neprestano rade, padaju s nogu… razgovaraju o pacijentima, bore se da svakog spase.. Kad ujutro čujem da je sprat niže na intenzivnoj za noć 16 umrlo, jednostavno nevjerovatnoo.. samo pomislim kako je njihovim bližnjima koji su tu noć zvali za informacije i šta kad saznaju da je gotovo i da je već u mrtvačnici.., ispričala je Sedina.

“KASNO JE SAD KAJATI SE ZBOG SKIJANJA”

Sedina je nakon ove objave naišla na ogromnu podršku da ustraje i izađe pobjednik i iz ove borbe, ali brojne osude i negativni komentari su je šokirali.

-Nakon sat vremena od objave, nevjerovatno je koliko poruka i komentara osude dobijam za ovu objavu, kojom želim samo prenijeti realnost koju danima gledam, ako ne vjerujete blokirajte me, skratite meni muke da vas ja blokiram i ide život dalje.. valjda jer zbog takvih koji negiraju i jeste ovako stanje u svijetu!!

I da.. Niko me nije mogao vidjeti kako skijam usred pandemije jer sam bila mjesecima u bolnici Thalassotherapia Opatija, gdje su me spasili kad sam se tek zarazila Covidom, napisala je Sedina koja iza sebe ima niz operacija zbog povreda, a nažalost, zadnjih mjesec dana Sedina se liječi i na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. (Oslobođenje)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex
Close

Dobro došli na stranice portala Sandzaklive.rs

Molimo vas da odobrite oglase na našoj web-stranici

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.