Bosanka nije mogla da mu rodi muško, pa dala mužu dozvolu da dovede Albanku: Ljudi ne mogu da veruju kakav odnos imaju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Bosanka sa Kosova ima najčudniju životnu priču koju možemo da čujemo na našim prostorima, ali oni tvrde da je to za njih normalno

Bosanka sa Kosova muža deli sa drugom ženom. Kaže da ni prvi, ni zadnji, to je kod njih sasvim normalno.

Aida je na Kosovo otišla pre 37 godina, udala se iz ljubavi za svog izabranika, a nakon 17 godina braka, daje mu dozvolu da uzme i drugu ženu. Muž joj je priuštio dobar život, na Kosovu je odlično prihvaćena i njegova porodica je dala garanciju za nju i njeno izdržavanje ukoliko bi suprug, nekim slučajem ipak odlučio da ne ispoštuje svoju reč.

Do toga već 15 godina nije došlo, suprug ima decu sa drugom ženom, a najmlađa ćerkica nosi ime njegove prve supruge, bosanke Aide.

Aida je majka dve ćerke i kaže da je lep život imala za sve te godine, otkad se udala, a tad je imala samo 22 godine. Kaže da joj je daleko od rodne Bosne, ali to je sudbina. Za nju je najveći dar što ima dve ćerke, a kako kaže, nije uspela da mu podari sina i to je bio razlog zbog kog je pristala da pored nje dovede i Albanku.

  • Ali, znate kako to ide dole. Moj muž je hteo, ipak, da ima i muško dete. Tada se stvorila ideja da se oženi po drugi put i ja sam mu dala dozvoli. Njegova porodica i on su mi obećali da me neće zapostaviti i tako je i bilo. Ukoliko ne želi probleme, obema mora da ugađa. Ali, već 15 godina živimo svi u istoj kući jako lepo – rekla je Aide, naglašavajući da joj sve što želi obezbedi.

Do toga već 15 godina nije došlo, suprug ima decu sa drugom ženom, a najmlađa ćerkica njegove druge žene nosi upravo njeno ime, koja je njegova prva supruga. Aida je pred kamerama na Jutjub kanalu “Priče sa Dijanom” ispričala svoju životnu priču, priču Bosanke s Kosova.

Aida kaže da ugađa obema – “i meni i njoj”, da se nijedna ne bi naljutila.

  • Teže mi je palo što nisam mogla da naučim “njihove običaje i njihov jezik”, nego to što je doveo drugu, ali sam i to savladala, morala sam jer tako živim.

Muž joj, kaže Aida, sa drugom ženom ima dva sina od po 14 i 8 godina i ćerku od četiri godine koja se zove po njoj, prvoj supruzi, Aida.

Bosanka kaže i da se sa muževljevom drugom suprugom lepo slaže, da svi zajedno žive, i da njih dve sve zajedno rade – i tako već 15 godina.

Aida kaže da živi na pola puta između Prištine i Prizrena, te da joj muž ne brani ni da izađe, ni da se obuče, jer, kaže, njihove dimije od 12 metara ne nosi, niti je muž to od nje tražio.

Dodaje i da je u Bosni narod veseliji, da se tu smeje i priča, a na Kosovu se više ćuti. Ispričala je i da slabo voli ta njihova jela što kuvaju i da više voli bosansku kuhinju i bosanske pite koje je zavoleo i njen muž.

Opisala je i kako je to bilo kad je njen muž nju pitao da dovede i drugu ženu, ona je rekla pa ako si gospodin, dovedi. To je značilo kako on treba da se ponaša prema obema.

Međutim, pošto je ona starija prvo sve njoj kupi, pa onda i mlađoj ženi. Nema svađa, nema problema, a sve im kupuje podjednako: Ugađa i jednoj i drugoj.

Kako se uopšte dogodilo da joj je tražio da se oženi

Aida je ispričala da je nažalost imala više pobačaja, umrle su joj tri ćerkice i tri sina. A oni dole, kaže, hoće muško, tako žele pa mu je dozvolila da dovede drugu ženu, a lično on i njena familija su joj čvrsto obećali da je muž neće zaboraviti niti da će joj išta faliti.

Aida je rekla da je sreća što u tom trenutku nije imala nikog od bliske familije jer se u Bosni svi tome čude, a nije ni dolazila 14-15 godina. Na Kosovo se udala tako što joj se rođaka dole udala pa joj ponudila da se uda za njenog devera. Tako su bile i rođake, sestre, i jetrve, jer su se udale za dva brata.

Stil/Priče sa Dijanom

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...

Povezani članci

Subscribe
Obavijesti o
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex