Prebukirano mezarje u Brodarevu, meštani kažu da nemaju gde da ukopaju mrtve: “Familija u čudu”

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Meštani su svedoci da se prilikom ukopa u postojeće mezarje, zbog popunjenosti kapaciteta, neretko dešava da se pronađu posmrtni ostaci davno preminulih, koji nisu bili obeleženi

Nedostatak mesta za ukop u islamskom mezarju na Rosuljama u Brodarevu postaje ozbiljan problem sa kojim se suočavaju žitelji ovog kraja.

Prema procenama meštana, na mesnom mezarju mesta za ukop više nema, pa se ovaj problem nameće kao hitan za nadležne organe. Trenutno se izvode radovi na proširenju islamskog i pravoslavnog groblja na Rosuljama, međutim rok za završetak radova je mart mesec.

– Jedan naš sugrađanim je preminuo danas, sutra treba da ga ukopamo, međutim, slobodnih mesta više nema, pa se familija našla u čudu jer ne zna gde da svog najmilijeg ukopa – kaže meštanin Brodareva za Rinu, koji nije želeo da mu se otkrije identitet.

Žitelji Brodareva sa zebnjom čekaju završetak radova na proširenju mesnog mezarja na Rosuljama. Svedoci su da se prilikom ukopa u postojeće mezarje, zbog popunjenosti kapaciteta, neretko dešava da se pronađu posmrtni ostaci davno preminulih, koji nisu bili obeleženi.

Lokacija za proširenje se nalazi preko puta postojećeg muslimanskog i pravoslavnog groblja i zahvata površinu od oko jednog hektra. Projektom je predviđeno da se uradi ograda, staze sa behaton pločama i ivičnjacima, a planirano je i ozelenjavanje tog prostora. (Rina)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker