Zukorlić sa Rvovićem – Riješiti pitanje izgradnje džamije u Novom Priboju

--- Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala ---

Nakon Sjenice i Tutina, predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić boravi u posjeti Priboju. Tom prilikom Zukorlić je sa delegacijom posjetio predsjednika opštine Priboj.

Predsjednik opštine Priboj Lazar Rvović naglasio da imaju izuzetno dobru saradnju sa ovom strankom.

“Dotakli smo se svih značajnih tema vezanih za život i saradnju ali i sve ono što je od interesa za razvoj Priboja i cijele ove oblasti. Uvijek ima prostora da se ta saradnja unaprijedi, uvijek ima mjesta da neke stvari poboljšamo ali generalno smo došli do zaključka da je saradnja dobra.

Dogovorili smo niz konkretnih aktivnosti i vezano za republičke projekte ali vezano i za lokalne projekte a i za ono što je interes i što je dugogodišnja želja i težnja Bošnjaka u Priboju a to je na prvo mjesto izgradnja džamije u Novom Priboju.

Kao što već znate to je višedecenijski problem, lokacija je određena, postoje određeni proceduralni problemi, zajednički ćemo nastojati kod državnih organa da se ti proceduralni problemi riješe, da se oko tog pitanja stavi tačka i da nastavimo dalje. Priboj ima ogromnu podršku države, ta podrška je vidljiva kroz kvalitet života ljudi u Priboju, kroz nove investicije i nova radna mjesta.“

Narodni poslanik Krsto Janjušević istakao se razgovaralo o temama o kojima su razgovarali i sa rahmetli akademikom muftijom Muamerom Zukorlićem, naglašavajući da je smrt rahmetli muftije Zukorlića ogroman gubitak za bošnjački i srpski narod.

“Sve teme o kojima smo razgovarali su se isključivo ticale i Srba i Bošnjaka i uvijek smo bili okrenuti ka tim razvojnim projektima i sa muftijom Muamerom Zukorlićem smo dostigli najviši nivo saradnje, a to je kada sve što je tražio i borio se za bošnjački narod, zapravo se ticalo i bilo je dobro i za Srbe, i obrnuto, sve što su zahtjevi i potrebe opština i predsjednika i projekti koji su upućeni prema Vladi Srbije i predsjedniku su se podjednako ticali dobrobiti i Srba i Bošnjaka.

Smatram da je to najviša moguća tačka koju smo dostigli i nažalost muftija nas je napustio ali nam je ostavio taj dogovor koji smo politički postigli ali i ljudski, da trebamo da nastavimo raditi u tom pravcu. Zadovoljstvo je što imamo izuzetnu saradnju ss svim njegovim saradnicima, što smo danas ovdje i konstatovali. To su bili otvoreni razgovori sa puno pozitivne energije i to je bila ona energija i onaj način razgovora koji je bio i sa muftijom Muamerom Zukorlićem. Nikada ne smijemo dozvoliti da nahranimo sve one koji su žedni naše nesloge, koji su žedni naše krvi, žedni naše međusobne mržnje. Ja smatram da je multietičnost naša velika prednost i da tu ne postoji riječ razlika, već da je to velika šansa.”

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja naglasio da je Priboj mjesto na koje se mogu ugledati mnogi gradovi i opštine kada je u pitanju međuetnički odnos.

“Prije svega zato što odnos kakav imaju Bošnjaci i Srbi u ovom mjestu je nešto u šta je inverstirala Stranka pravde i pomirenja zajedno sa Srpskom naprednom strankom. Koalicija koju imamo sa Srpskom naprednom strankom se od svih mjesta u Republici Srbiji, ponajbolje manifestovala u ovoj opštini. Jako mi je drago što su me predsjednik opštine, gospodin Lazar i narodni poslanik, gospodin Krsto, ohrabrili da iako je nas kao stranki zadesilo iskušenje preseljenjem našeg vođe, da sve ono što su dogovarali za njegovog života za Priboj, da će sada duplo više biti naša zajednička obaveza da to ostvarimo.

Prije svega jedan projekat za koji je rahmetli muftija imao veliku želju da se realizira, a to je projekat džamije u Novom Priboju. Mi ćemo kod nadležnih organa Republike Srbije u Beogradu zajedno izaći sa prijedlogom da se ta procedura koja je neophodna što prije okonča, kako bi se projekat što prije mogao realizirati.”

Nakon posjete predsjednika opštine Priboj, održan je radni sastanak u prostorijama OO SPP Priboj sa članovima stranke. (Sana)

Preuzmite android aplikaciju Sandzaklive portala Brža, modernija, preglednija...
0 0 votes
Article Rating
2 Comments
Najviše glasova
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
View all comments
Čečenski model
Čečenski model
11 mjeseci ranije

…ako griješim ispravite me..otac ramzana kadirova bio je muftija čečenski.otac usame zukorlica bio je muftija sandzački..rusija i srbija i putevi dva naroda u njima,sličnih po mnogim osobinama i sudbini,čečeni i sandzaklije..ko se borio za nezavisnost čečenije a ko za autonomiju sandzaka.?,dali imamo pravo de se pitamo.,ili je bolje šutjeti i gledati nedorečene dogadjaje.ako je šutnja i ćutanje bolje,zašto je to tako…?
…ako srpski entitet u bih,uokviren genocidom,pokušava napraviti nadrealnu secesiju iz bosne.po kojem to osnovu sandzak nemože zaljključiti atonomni status u srbiji…ako ugasimo paralele izmedju čečenije i sandzaka,šta nam ostaje kao realno podudaranje činjenica i prostora pozitivne istorije u svijetu…
…izgubiti pamćenje i promijeniti ubjedjenje.?prihvatiti uglove uskraćene sandzačko-bošnjačke autonomne svijesti.,koji se nameću iz sklopljenih saveza i koalicije,klerikalno-radikalne islamske zajednice u srbiji(izus-a) i aktuelne desničarsko-radikalne vladajuce garniture u srbiji.ili ostati dosledan istoriji sandzačkog prostora i bošnjačkog naroda,proklamovanog vjekovima. Još iz vremna tursko-osmanskog perida,berlinskog kongresa, narodnooslobodilačke antifašističke borbe(avnos-a)do referenduma bošnjačkog nacionalnog vijeca,o sandzačkoj autonomiji 1991 godine….

Zadnja izmjena 11 mjeseci ranije od Čečenski model
Dare
Dare
11 mjeseci ranije

Vadaju se i slukavaju ovo do izbora a prazne priče i laži prosipaju sirotinji a lovu sebi ..Ova skupina su veliki prevaranti i diletanti a Krle je veliko zlo .

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error:
2
0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker